Αλυσοδεμένο πόιντερ, μόνιμα στο δρόμο και την μπαγκαζιέρα!

Επί της οδού Τρυγαίου στο Μαρούσι για περίπου τέσσερα χρόνια το σκυλί που βλέπετε στις φωτογραφίες ζούσε κατά κύριο λόγο δεμένο έξω από το σπίτι των ιδιοκτητών του μέσα στην μπαγκαζιέρα μεταφοράς.

Κάτοικος της περιοχής έκανε αρχικά χωρίς αποτέλεσμα καταγγελία στην Αστυνομία τον περασμένο Μάρτιο. Όμως μόνο όταν το Φιλοζωικό Σωματείο Αμαρουσίου πληροφορήθηκε την υπόθεση και κάλεσε την Αστυνομία για να επιληφθεί του θέματος στις 20/3 οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. πήγαν επί τόπου, αναζητήσαν τον ιδιοκτήτη του σκυλιού του ζήτησαν να συμμορφωθεί και τελικά το ζώο το έβαλε εντός του σπιτιού και το έλυσε.

Ο κηδεμόνας του Πόιντερ βρήκε πολλές δικαιολογίες να πει για την κατάσταση του τετράποδου. Φοβούμενος την δίωξη έλυσε το ζώο και το έβαλε εντός της οικίας του, ενώ δεσμεύτηκε ενώπιον των αστυνομικών να προσκομίσει άμεσα το ενημερωμένο βιβλιάριο υγείας του σκύλου καθώς τα μέλη του συλλόγου διαπίστωσαν ότι μακριά νύχια του Πόιντερ ίσως να είναι ένδειξη ασθένειας (λεϊσμανίαση) ή ακινησίας.

Αν και έχει περάσει ένας μήνας από τότε στο Φιλοζωικό Σωματείο Αμαρουσίου, όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr η Πέννυ Δαμιανού που είναι πρόεδρος του Φ.Σ.Α. δεν έχει προσκομιστεί το βιβλιάριο υγείας του ζώου ως απόδειξη της φροντίδας που παρέχουν στο σκύλο εκείνοι στους οποίους ανήκει.

Η φωτογραφία από το πρόγραμμα street view της Google αποδεικνύει ότι ζώο ήταν έτσι δεμένο από τον Απρίλιο του 2011.

Ενδεικτικό της παθητικής κακοποίησης που έχει υποστεί αυτό το πλάσμα, αφού έχει περάσει τουλάχιστον τέσσερα χρόνια έτσι, είναι και ο χάρτης της Google. Όταν έγινε η φωτογράφιση της περιοχής τον Απρίλιο του 2011 για το πρόγραμμα street view το σκυλί φαίνεται να βρίσκεται στο ίδιο σημείο δεμένο στην μπαγκαζιέρα.

Πολλοί θεωρούν ότι τα ζώα συντροφιάς κακοποιούνται κυρίως στην επαρχία και δεν συνειδητοποιούν ότι μικρά ή μεγάλα εγκλήματα συμβαίνουν παντού καθημερινά δίπλα μας.

Πηγή: Μαρούσι: Αλυσοδεμένο επί 4 χρόνια στην μπαγκαζιέρα | www.zoosos.gr