Αυτά τα τρόφιμα είναι θανατηφόρα για τους σκύλους!

Κατάλογο ουσιών που είναι δυνητικά θανατηφόρα για τους σκύλους δημοσιοποίησε η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων που προειδοποιεί τους ιδιοκτήτες σκυλιών, να μην δίνουν στα κατοικίδια ζώα τους φαγητά που περιέχουν τη γλυκαντική ουσία ξυλιτόλη. Η ουσία αυτή είναι ακίνδυνη για τους ανθρώπους, ωστόσο οδηγεί τα σκυλιά σε ταχεία, συχνά θανατηφόρα υπογλυκαιμία επειδή πυροδοτεί μια ισχυρή έκκριση ινσουλίνης.

Όπως επισημαίνει το Spiegel, δεν είναι άγνωστη η δράση αυτής της ουσίας στους σκύλους, όμως οι δηλητηριάσεις σε τετράποδα από την κατανάλωση της εξακολουθούν να αυξάνονται, επειδή οι ιδιοκτήτες σκυλιών συχνά δεν γνωρίζουν εάν η ουσία είναι παρούσα παντού.

Όπως σημειώνεται επίσης, πολλές φαινομενικά αβλαβείς τροφές είναι θανατηφόρες για τους σκύλους.  Οι κτηνίατροι προειδοποιούν ότι το να ταΐζεις με αποφάγια τα σκυλιά θα μπορούσε να τα οδηγήσει σε συμπτώματα ανεπάρκειας.

Είναι γνωστό επίσης ότι η σοκολάτα μπορεί να αποβεί μοιραία για ένα σκυλί και ότι δεν πρέπει να τρώνε ωμό χοιρινό και οστά χοίρων, υπάρχουν όμως και άλλα τρόφιμα και ουσίες που δεν είναι τόσο γνωστό για το κακό που προκαλούν στα τετράποδα.
trofh

Τι δεν πρέπει να τρώνε ποτέ τα κατοικίδια:

Σκόρδο, κρεμμύδι και άγριο σκόρδο που περιέχουν ουσίες οι οποίες καταστρέφουν τα ερυθρά αιμοσφαίρια των σκύλων. Πιθανές συνέπειες: Αιμορραγία, ίκτερος και θάνατος. Τα παραπάνω πρέπει να αποφεύγονται ωμά αλλά και μαγειρεμένα.

Γλυκαντικά.Το σώμα του σκύλου δεν «καταλαβαίνει» τις ουσίες αυτές και δεν προσπαθεί να τις διασπάσει. Πιθανές συνέπειες: Διάρροια, έμετος, υπογλυκαιμία και θάνατος

Σοκολάτα. Περιέχει θεοβρωμίνη, που είναι για τα σκυλιά καθαρό δηλητήριο. Πιθανές βλάβες: Αναπνευστική δυσχέρεια, κυκλοφορικά προβλήματα, ταχυπαλμία, διάρροια, κράμπες και υψηλή θνησιμότητα. Ιδιαίτερα τοξική η μαύρη σοκολάτα.

Λυκίσκος: Είναι ένα καρύκευμα για το φαγητό μας και ουσία στο αλκοόλ που δεν πρέπει να βρεθεί στο στομάχι του σκύλου. Πιθανές συνέπειες: Ταχυπαλμία, δύσπνοια, θάνατος.

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα: Προκαλούν δυσανεξία στους σκύλους.

Αβοκάντο: Μπορεί να προκαλέσει ασφυξία στα σκυλιά που παρουσιάζουν ταχυπαλμία και δύσπνοια.

Τσιπς, αλατισμένα φιστίκια και ό,τι σχηματίζει ένωση με το αλάτι που είναι ανθυγιεινό για τα σκυλιά. Μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε στομάχι και νεφρά

Σταφύλια και σταφίδες. Μερικές φυλές έχουν μηδενική ανοχή για το οξαλικό οξύ που περιέχουν αυτά τα φρούτα. Η κατανάλωση τους οδηγεί σε μοιραία νεφρική ανεπάρκεια.

Επίσης:

Κεράσια

Ασπιρίνες

Μπρόκολο

Μανιτάρια

Φασόλια και άλλα όσπρια

Πατάτες

Τομάτες

Κακάο

Χοιρινό

ΚαφέςΤσάι, καφές και ενεργειακά ποτά

Πηγή: http://m.lifo.gr/

 • vivoulini zampeti

  το χοιρινο γιατι δε κανει?? κρεας ειναι.

  • Κωνσταντίνος

   Το ωμό χοιρινό δεν κάνει. Ωμό μπορεί να έχει παράσιτα

   • vivoulini zampeti

    λογικα γενικα τα ωμα κρεατα οχι μονο το χοιρινο.

 • Dimitris Dem

  Νομίζω οτι κάνετε λάθος στο μπρόκολο, μιας και το χρησιμοποιούν αρκετές ολιστικές τροφές.
  Επίσης, υπάρχουνε πολλές πηγές που γράφουνε οτι είναι καλό για τις ιδιότητές του.
  Επίσης, νομίζω οτι κάνετε λάθος όσον αφορά το ωμό χοιρινό και τα κόκκαλα χοίρου, ξεχωρίζοντάς τα σε κατηγορίες.
  Γενικά τα κόκκαλα, είτε απο κοτόπουλο είτε απο μοσχάρι κλπ, έχουνε μεγάλο κίνδυνο για διατρήσεις στομάχου, εντέρου, οισοφάγου, όσο και κινδύνους στη στοματική κοιλότητα, μα και στα δόντια.
  Δεν κινδυνεύουνε απο το καθεαυτού κόκκαλο, όσο απο απο τα μικρά κομμάτια που μπορεί να θρυμματιστούν και να κάνουνε ζημιά.
  Τώρα για το ωμό, δε μπορώ να καταλάβω γιατί γράφετε μόνο για το χοιρινό, ενώ ουσιαστικά γενικότερα η ωμή διατροφή εγκυμονεί κινδύνους (αν και ορισμένοι τη χρησιμοποιούν [και καλά κάνουν έαν θεωρούν οτι κάνει καλό στον σύντροφό τους, ο καθένας κρίνει ανάλογα με αυτά που γνωρίζει και την αντίληψή του στο θέμα]), όπως το κοτόπουλο (λιστέρια, σαλμονέλα, e-coli), αλλά ακόμη και αυγό.