Γιορτάστε την παγκόσμια ημέρα των ζώων στο «Κατοικίδια Εν Δράσει» (10-12 Οκτωβρίου)

«Η αγάπη για όλα τα ζωντανά πλάσματα είναι το πιο ευγενές γνώρισμα του ανθρώπου» έγραφε ο Κάρολος Δαρβίνος και η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων (4 Οκτωβρίου) είναι μια ευκαιρία για να γιορτάσουμε και να εκτιμήσουμε την σχέση μας με τα ζωάκια, που μοιράζονται μαζί μας τον πλανήτη και εμπλουτίζουν την ζωή μας.

Ελάτε λοιπόν να γιορτάσουμε μαζί την «Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων» στο μεγαλύτερο φεστιβάλ για ζώα συντροφιάς που έγινε ποτέ στην Ελλάδα, το «Κατοικίδια Εν Δράσει», από τις 10 ως τις 12 Οκτωβρίου, στο «MetropolitanExpo».

Εκεί, όπου για 3 ημέρες τα ζώα συντροφιάς θα είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές!

Το τριήμερο 10-12 Οκτωβρίου στο Hall 2 του εκθεσιακού κέντρου «MetropolitanExpo»οι λάτρεις των ζώων συντροφιάς θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα φεστιβάλ διεθνών προδιαγραφών, που θα έχει ως κύριο στόχο την προώθηση της υπεύθυνης ιδιοκτησίας των μικρών μας φίλων, την επιμόρφωση των ιδιοκτητών κατοικίδιων και την γνωστοποίηση νέων προϊόντων που θα βελτιστοποιήσουν την καθημερινότητα τους.

Οι τρεις διεθνείς εκθέσεις μορφολογίας σκύλων, οι δυο διεθνείς εκθέσεις μορφολογίας γάτας, ο διεθνής διαγωνισμός δίσκων(ψαριών), ο πρώτος διεθνής διαγωνισμός τρωκτικών και λαγόμορφων, οι παρουσιάσεις πτηνών και ερπετών θα δημιουργήσουν τον ιδανικό τόπο συνάντησης της ενεργούς ζωοφιλικής κοινότητας στην Ελλάδα.

Παράλληλα οι χορηγοί και οι εκθέτες του φεστιβάλ «Κατοικίδια Εν Δράσει» θα προσφέρουν εκατοντάδες δώρα στους επισκέπτες με στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας των κατοικίδιων τους.

Στο φεστιβάλ «Κατοικίδια Εν Δράσει», ο επισκέπτης, που θα περιηγηθεί στα 12.500 τ.μ του «MetropolitanExpo», θα έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει 6 διαφορετικές διοργανώσεις, που θα καλύψουν όλη την …γεωγραφία των ζώων συντροφιάς.

Όπως και πέρυσι, έτσι και εφέτος θα λάβει χώρα το «InternationalDogFestival – Athens 2014», στο πλαίσιο του οποίου ο Κυνολογικός Όμιλος Ελλάδας θα πραγματοποιήσει τριπλή διεθνή έκθεση μορφολογίας. Παράλληλα, θα υπάρξει παρουσίαση 6 Ελληνικών Φυλών, οι οποίες και αποτελούν την πολιτιστική μας κληρονομιά αλλά και επίδειξη Ομάδας Νεαρών Χειριστών έως 15 ετών, στην οποία τα παιδιά με τους σκύλους τους, καθαρόαιμους και μη, θα δείξουν πόσο καλά μπορούν να συνεργάζονται.

Η σπουδαία Βάντα Γκρεγκόροβα θα δονήσει και πάλι την ατμόσφαιρα με την μοναδική παράσταση του Dogdancing, που ενθουσίασε τους θεατές κατά την διάρκεια του InternationalDogFestival2013, ενώ δεκάδες σκυλάκια θα επιδείξουν τις ικανότητες τους στο άθλημα των σκύλων, το Dogagility.

Στο «InternationalDogFestival – Athens 2014» θα έχει πρωταγωνιστική παρουσία η Ιωάννα Μαρία Γκέρτσου, η δημιουργός της Ελληνικής Σχολής Εκπαίδευσης Σκύλων – Οδηγών «Λάρα», η οποία ίδρυσε την σχολή το 2008 για να βοηθήσει με την εκπαίδευση των σκύλων, που αποτελούν οδηγούς για τους συμπολίτες μας με προβλήματα όρασης. Κατά την διάρκεια του φεστιβάλ η δημιουργός της Ελληνικής Σχολής θα παραθέσει συνέντευξη τύπου προς τα μέσα ενημέρωσης.

katoikidia1Ενεργή παρουσία θα έχει και η Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης με την έντονη δραστηριότητα της και συνεισφορά στην ανακούφιση των αδέσποτων ζώων.

Στην ίδια στέγη, το «MetropolitanExpo» αλλά σε διαφορετικό χώρο, θα φιλοξενηθεί και η διπλή διεθνής έκθεση μορφολογίας του Ελληνικού Ομίλου Γάτας. Περισσότερες από 250 γάτες θα διαγωνιστούν κατά την διάρκεια της 24ηςκαι 25ης Διεθνής Έκθεσης, που θα διεξαχθούν στο πλαίσιο του «Κατοικίδια Εν Δράσει». Επιπροσθέτως οι επισκέπτες θα ενημερωθούν για τουλάχιστον 20 καθαρόαιμες φυλές γάτας, τον χαρακτήρα τους, την ιδιοσυγκρασία τους και την μορφολογία τους.

Ο Ελληνικός Όμιλος Γάτας, στην συνεχή προσπάθεια που πραγματοποιεί για την ανακούφιση των αδέσποτων, θα φιλοξενήσει φιλοζωικά σωματεία με αδέσποτες γατούλες, πλήρως εμβολιασμένες, προς υιοθεσία.

Η περιήγηση στο φεστιβάλ «Κατοικίδια Εν Δράσει» θα κρύβει εκπλήξεις σε κάθε γωνιά της έκθεσης. Στον χώρο, όπου θα φιλοξενούνται τα ενυδρεία με τους πολύχρωμους δίσκους θα θαμπωθείτε από τον εξωτισμό αυτών των πανέμορφων ψαριών. Ο «Βασιλιάς των Ενυδρείων», όπως έχει αποκληθεί ο δίσκος, θα είναι ο πρωταγωνιστής του «2ου Διεθνούς Διαγωνισμού Δίσκων Ανατολικής Μεσογείου», ο οποίος θα διοργανωθεί σε συνεργασία με τον Νιντάλ Ρέζεκ και το Discusclub.

Στο περιθώριο του διαγωνισμού θα διοργανωθούν ενημερωτικές εκδηλώσεις για την δημιουργία και διατήρηση ενυδρείων σε συνεργασία με το aquazone.gr ενώ θα υπάρξει και διαγωνισμός Βιοτοπικού Ενυδρείου σε συνεργασία με το abyssos.gr, με τον μεγάλο νικητή να κρίνει ο Heiko Bleher, που θα έχει και την επίβλεψη του διαγωνισμού. Το σύνολο των δώρων ξεπερνά τα 3000€!

Από την θάλασσα στον ουρανό διατηρώντας την πολυχρωμία. Το «BirdFestival» που θα διεξαχθεί στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Κατοικίδια Εν Δράσει» θα δώσει την ευχέρεια στους επισκέπτες να δουν διαφορετικών ειδών καναρινιών, με μαγευτικές φωνές και πολύχρωμους, εξωτικούς παπαγάλους, που μπορεί να σας …μιλήσουν. Εγγλέζικα παπαγαλάκια, κοκατίλ, ringneckedparakeet και εκατοντάδες ακόμη πτηνάθα βρίσκονται στο «MetropolitanExpo» το τριήμερο, που θα διεξαχθεί το φεστιβάλ .

Ιδιαίτερο κομμάτι του «Κατοικίδια Εν Δράσει» θα αποτελέσει το πρώτο «InternationalRodent & RabbitFestival», όπου δεκάδες τρωκτικά θα αλλάξουν την εικόνα που έχετε για αυτά.

Αρουραίοι, χάμστερ, κουνέλια, ινδικά χοιρίδια, σκαντζόχοιροι και περισσότερα από 70 ζώα θα συμμετάσχουν στο «InternationalRodent & RabbitFestival»,

Εντυπωσιακή θα είναι και η έκθεση με ζωντανά ερπετά, η οποία θα διοργανωθεί στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Κατοικίδια Εν Δράσει».