Επέτρεψαν στον σκύλο να επιβιβαστεί μαζί της στο ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β.

Η Ιωάννα – Μαρία Γκέρτσου, η ιδρύτρια της Ελληνικής Σχολής Εκπαίδευσης Σκύλων – Οδηγών «Λάρα», το βράδυ της Τετάρτης τραυματίστηκε στην πλατεία Συντάγματος και χτύπησε το χέρι της. Κάλεσε το Ε.Κ.Α.Β. και το πλήρωμα του ασθενοφόρου, που ήρθε να την παραλάβει επέτρεψε και ορθά να επιβιβαστεί μαζί της η Μέη, η σκυλίτσα – οδηγός που τη συνόδευε.

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο.

Η Ιωάννα Μαρία Γκέρτσου είναι εκ γενετής τυφλή και μαζί με την σκυλίτσα της τη Λάρα το 2008 κατάφερε να βάλει τα θεμέλια, ώστε οι συνάνθρωποι μας με προβλήματα όρασης, κίνησης κ.ο.κ. να μπορούν όχι μόνο να ζουν αλλά και να κυκλοφορούν παντού με τα σκυλιά – οδηγούς τους.

Στο προφίλ της στο facebook η κα Γκέρτσου έγραψε πως όταν συνέβη το περιστατικό η Μέη, ο σκύλος – οδηγός, επιβιβάστηκε μαζί της στο ασθενοφόρο, την ακολούθησε στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός και όλοι έκαναν τα αδύνατα – δυνατά για να νιώσει όμορφα αυτός ο ακοίμητος φρουρός.

Και εμφανώς συγκινημένη από αυτό το μεγάλο βήμα επισημαίνει: «Έτσι κερδίζονται οι μάχες. Έτσι εκφράζεται το μπράβο προς τους συμπολίτες μου που μέσα σε ελάχιστα χρόνια, έκαναν την υπέρβαση. Έτσι σε λίγα χρόνια, όταν το αυτονόητο θα θεωρείται φυσιολογικό θα σταματήσουμε να θυμόμαστε παγκόσμιες ημέρες. Έτσι “πληρώνομαι” καθημερινά κι εγώ, από τότε που πριν από 11 χρόνια, κάποιος μου έφερε την αστυνομία, επειδή μπήκα στο λεωφορείο, έχοντας την κουταβίτσα Λάρα, στην αγκαλιά μου».

Πρόκειται για μια μεγάλη κατάκτηση του φιλοζωικού κινήματος, για ένα εξαιρετικό νέο!


Πηγή: Επέτρεψαν στον σκύλο να επιβιβαστεί μαζί της στο ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. | www.zoosos.gr