Επίθεση αγέλης σκύλων σε ηλικιωμένο αγρότη!

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε», του Κώστα Τσόλα)
Φρικτή επίθεση δέχτηκε χθες το πρωί στο χωράφι του στη θέση «Πλάγια» του Τυρνάβου 78χρονος Τυρναβίτης αγρότης από αγέλη 10 – 12 σκύλων τα οποία τριγυρνούν στην περιοχή. Ο 78χρονος Τυρναβίτης κυριολεκτικά είδε το χάρο με τα μάτια του όταν η αγέλη των σκύλων του επιτέθηκε με δαγκώματα σε όλο το σώμα ακόμα και στο πρόσωπο. Ο άτυχος αγρότης είχε πάει στο χωράφι του για εργασία. Εκεί δέχτηκε την επίθεση. Έντρομος και καταδιωκόμενος ο 78χρονος κατάφερε να φτάσει μέχρι το αυτοκίνητό του στο οποίο μπήκε για να προστατευτεί, στη συνέχεια  με  φοβερούς πόνους έφτασε μέχρι το Κέντρο Υγείας Τυρνάβου όπου μετά τις πρώτες βοήθειες λόγω της σοβαρότητας και των  πολλαπλών τραυμάτων από τις δαγκωματιές των σκύλων μεταφέρθηκε στο Γενικό νοσοκομείο  Λάρισας όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.
Το σημαντικό αυτό περιστατικό φέρνει και πάλι στην επικαιρότητα το πρόβλημα  που αντιμετωπίζει και η πόλη του Τυρνάβου από τα αδέσποτα σκυλιά που εμφανίζονται κατά καιρούς στις γειτονιές και στο κέντρο της πόλης, τώρα και σε αγροτικές περιοχές παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της δημοτικής αρχής για τη συγκέντρωση των αδέσποτων, περίθαλψη των άρρωστων και στείρωσή τους.
Στο πρόσφατο παρελθόν έχουν καταγγελθεί παρόμοια περιστατικά από μεμονωμένα  αδέσποτα σκυλιά αλλά το χθεσινό  ήταν το ποιο σημαντικό  με τους Τυρναβίτες να φοβούνται να πάνε ακόμα και στα χωράφια τους.

Πηγή: http://www.eleftheria.gr/