Επί τέλους! Αστυνομικός διευθυντής πράττει τα αυτονόητα για τα κακοποιημένα ζώα…

Στη νέα διαταγή της ΕΛ.ΑΣ., που εκδόθηκε στις 5 Οκτωβρίου 2015, ο ταξίαρχος Κωνσταντίνος Περάκης διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου κάνει εκτενή αναφορά στην αναγκαιότητα της τήρησης της νομοθεσίας από πλευράς των αστυνομικών, έτσι ώστε όσοι κακοποιούν ζώα παθητικά ή ενεργητικά να οδηγούνται στην δικαιοσύνη αλλά και να τους επιβάλλονται διοικητικά πρόστιμα, και ζητάει την ενημέρωση των αστυνομικών τμημάτων και όσων βρίσκονται υπό την δικαιοδοσία του επί του θέματος.Το αίτημα αυτό της εκ νέου ενημέρωσης των Α.Τ. είχε καταθέσει η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) η οποία μετά από επαφές της με τους επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ. στο νησί είχε επισημάνει πόσο σημαντικό είναι οι αστυνομικοί να είναι σωστά πληροφορημένοι και να μην αδιαφορούν για τις καταγγελίες που γίνονται ώστε να μην είναι αποδεκτή από την κοινωνία ο βασανισμός και η κακοποίηση τους.

ELASegkykliosLasithi (2)

Την εκ νέου ενημέρωση των αστυνομικών ζητάει ο ταξίαρχος Κωνσταντίνος Περάκης.

Ο κ. Περάκης στην διαταγή εξηγεί του επισημαίνει ότι «με τις σχετικές οδηγίες και κατευθύνσεις να γίνει κατανοητό από όλους ότι κάθε πράξη κακοποίησης ζώων αποτελεί πράξη βαρβαρότητας και έλλειψης στοιχειώδους συναισθήματος και πολιτισμού και είναι απόλυτα επιβεβλημένη η υποχρέωση της Ελληνικής Αστυνομία να συμβάλλει αποφασιστικά στην εξάλειψη του φαινομένου αυτού. Παράλληλα να εξειδικευτούν οι υπηρεσιακές ενέργειες στις οποίες το προσωπικό των Υπηρεσιών σας οφείλει αυτεπάγγελτα να προβαίνει, στο πλαίσιο της καθημερινή του δραστηριότητας αστυνόμευσης, προκειμένου να προληφθεί σε θετική περίπτωση να υπάρχει καταστολή κάθε παράβασης της σχετικής νομοθεσίας».

 Πηγή: http://www.zoosos.gr/diatagi-tis-dieuthunsis-astunomias-lasithiou-gia-elegxous-ton-sunthikon-diabiosis-ton-zoon/#ixzz3ox1nLanN