ΕΡΩΤΗΣΗ: Να πάρω ένα αδέσποτο ως δεύτερο σκύλο;

Θα ήθελα την συμβουλή σας για μια απόφαση που καλούμε να πάρω. Έχω έναν αρσενικό ημίαιμο Shar pei + Ελ. ποιμενικό 3,5 ετών εκπαιδευμένος στην βασική υπακοή και συμβιώνει, από 40 ημερών , στον ίδιο χώρο που είμαι κι εγώ δηλαδή  μέσα στο σπίτι έχοντας χτίσει μια εξαιρετική αμοιβαία σχέση. Η φροντίδα που του δίνουμε (μαζί και ο αδερφός μου) αγγίζει τα όρια της σχολαστικότητας..με διατροφή B.A.R.F. , τις προγραμματισμένες επισκέψεις στο κτηνίατρο (δεν τον έχουμε στειρώσει), ποτέ δεν έχει υποστεί την παραμικρή βία, τις καθημερινές εξόδους στη εξοχή και τα Σ/Κύριακα για ορειβασία με εξοπλισμό (Ολυμπο, Τζουμέρκα, Καϊμακ τσαλάν, κλπ.) Λοιπόν το ερώτημα μου είναι το εξής..εδώ και ένα 6μηνό, έκανε την εμφάνιση τυχαία έξω από το σπίτι μας, ένας ημίαιμος αρσενικός ιχνηλάτης περίπου 1 με 2 ετών σε αθλία κατάσταση. Αδύναμος, αδύνατος, πεινασμένος και φοβικός. Σιγά-σιγά τον συμπαθήσαμε πολύ και δίνοντας του λίγη τροφή άρχισε να αποκτά εμπιστοσύνη απέναντι μας και να έρχεται καθημερινά..τον τελευταίο διάστημα σε συνεργασία με τον Δήμο και την φιλοζωική τον εμβολιάσαμε, αποπαρασιτώσαμε τον στειρώσαμε και του βάλαμε και ένα σπιτάκι σε ένα χώρο απέναντι από την αυλή και έχει γίνει ένας υπέροχος σκυλάκος!.. Οι αναπόφευκτες συναντήσεις με τον δικό μας , μετά από προσπάθειες, έχουν γίνει πλέον πολύ φιλικές, πηγαίνουμε βόλτες στην εξοχή μαζί, παίζουν μια χαρά και το shar pei δείχνει να τον έχει αποδεχτεί. Η απόφαση που καλούμαστε να πάρουμε τώρα είναι αν θα μπορούσαμε να τον υιοθετήσουμε και αυτόν , πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να είναι στον ίδιο σχεδόν χώρο (δλδ μέσα στο σπίτι) και οι δύο..τι με συμβουλεύεται να κάνω; Με εκτίμηση και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!!

Kostas Chatziioannou

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι τα δυο σκυλιά έχουν ήδη φιλικές σχέσεις. Σταδιακά ξεκινήστε την ΄΄εισαγωγή΄΄ του νεοφερμένου με την δική σας παρουσία για αρκετό χρονικό διάστημα. Αποφύγετε στη αρχή να δίνετε ταυτόχρονα φαγητό στους δυο σκύλους και οριοθετήσετε μια ΄΄προσωπική ζώνη-χωρο΄΄ για τον κάθε σκύλο χωρίς να ανατρέψετε τα κεκτημένα του παλαιότερου… Καλή επιτυχία.

  • Efi Asvesti

    δυο σκυλακια ειναι τελεια! αποκτα περισσοτερο ενδιαφερον, αγαπιουνται και μοιραζονται…δε νιωθουν μοναξια οταν λειπετε…η ζωη μου ειναι καλυτερη με δυο σκυλακια…