Η βασίλισσα Ελισάβετ δεν θέλει άλλα σκυλιά – Τον λόγο αποκαλύπτει στενός φίλος της!

Ο στενός φίλος της βασίλισσας Ελισάβετ και εκπαιδευτής αλόγων, Monty Roberts, μίλησε στο περιοδικό Vanity Fair για την αγάπη που έχει η βασίλισσα για τα σκυλιά – Όμως, η 90χρονη Ελισάβετ αρνείται να αποκτήσει πια άλλα κόργκι, που είναι η αγαπημένη της ράτσα

Τα κόργκι πέμπροκ από την Ουαλία είναι τα αγαπημένα σκυλιά της βασίλισσας Ελισάβετ. Από όταν ήταν ακόμα παιδί η Ελισάβετ συνήθιζε να μεγαλώνει σκυλιά αυτής της ράτσας και το πρώτο της κόργκι είχε το όνομα Dookie.


O Monty Roberts, στενός φίλος της βασίλισσας και εκπαιδευτής αλόγων, μίλησε στο περιοδικό Vanity Fair για την αγάπη της Ελισάβετ για τα σκυλιά, αλλά, παράλληλα, αποκάλυψε και τον λόγο που η Βρετανίδα μονάρχης αρνήθηκε να αποκτήσει ακόμα ένα κόργκι, όταν ο ίδιος της το πρότεινε το 2012, μετά τον θάνατο του Monty. Σε αυτό το σκυλί η βασίλισσα είχε δώσει το όνομα του φίλου της και ήταν ο Monty που συνόδευσε την Ελισάβετ στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 στο Λονδίνο.Ο Roberts αποκάλυψε στο Vanity Fair, ότι, παρόλο που η Ελισάβετ έχει μεγαλώσει συνολικά σε όλη της τη ζωή τριάντα σκυλιά κόργκι, τα οποία την συνόδευαν ακόμα και στα ταξίδια της στο εξωτερικό και τα θεωρούσε πάντα μέλη της οικογένειάς της, τώρα δεν θέλει να αποκτήσει πια άλλα σκυλιά για δύο λόγους.

Ο πρώτος είναι ότι τα νεαρά κουτάβια που είναι γεμάτα ενέργεια θα μπορούσαν να μπερδευτούν στα πόδια της 90χρονης βασίλισσας και να την τραυματίσουν. Κάτι τέτοιο θα την απομάκρυνε για μεγάλο χρονικό διάστημα από τα καθήκοντά της. Αλλά, ο σοβαρότερος λόγος που η Ελισάβετ αρνείται να αποκτήσει άλλα σκυλιά είναι ο …θάνατος. Σύμφωνα με τον Roberts, η βασίλισσα της Αγγλίας του εκμυστηρεύτηκε ότι όταν πεθάνει δεν θα ήθελε να αφήσει πίσω της τα σκυλιά μόνα τους.


Για αυτό τον λόγο η βασίλισσα Ελισάβετ έχει φροντίσει να έχει τα τελευταία χρόνια μόνο δύο σκυλιά στην κατοχή της. Πρόκειται για τα κόργκι Holly και Willow, που είναι ήδη 12 ετών. Ο Roberts ανέφερε στο περιοδικό ότι τα σκυλιά ζουν μέχρι τα 12 τους χρόνια και η βασίλισσα υπολογίζει ότι δεν θα τα αφήσει πίσω της, αν πεθάνει.

Πηγή: http://www.protothema.gr/