Η Ελληνική Αστυνομία αγοράζει σκύλους!

Κείμενο: Ν. Φωτακόπουλος

Είκοσι επτά αστυνομικούς σκύλους που θα διατεθούν για τον έλεγχο των συνόρων καθώς και στην αποτροπή και δίωξη της παράνομης μετανάστευσης αναμένεται να προμηθευτεί η Ελληνική Αστυνομία μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού.

Το απόσπασμα από ανακοίνωση του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης αναφέρει τα εξής σχετικά με την επιλογή του προμηθευτή  του ΄΄υλικού΄΄ όπως χαρακτηρίζονται οι σκύλοι στο επίσημε κρατικό έγγραφο.

1. Κατακυρώνουμε τα αποτελέσματα του πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού που έγινε την 10-12-2012

για την προμήθεια είκοσι επτά (27) αστυνομικών σκύλων, οι οποίοι θα διατεθούν στον έλεγχο των

εξωτερικών συνόρων της χώρας καθώς και στην αποτροπή και δίωξη της παράνομης μετανάστευσης και αναδεικνύουμε ως τελευταίο μειοδότη την εταιρεία «ΜΙΕΤΣΕΛ Α.Ε , ΑΡΙΣΤΑΙΟΥ 25-27 ΚΑΙ Λ.

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 11636 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ: 2104285696, 2104285697» στην οποία αναθέτουμε την προμήθεια

αυτών, αντί της συνολικής τιμής των # 72.696,69 € # , συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 23%

–      Η ανακοίνωση δεν διευκρινίζει αν οι σκύλοι είναι εκπαιδευμένοι ή ανεκπαίδευτοι ούτε την ηλικία, το φύλλο, την προέλευση τους , και την ράτσα στην οποία ανήκουν.  Απορία επίσης προκαλεί ο αριθμός των σκύλων  που είναι 27  και όχι 30!

1 2

  • Socrates

    Τυχόν απορίες λύνονται άμεσα με λίγο ψάξιμο στη Διαύγεια και νάγνωση των τεχνικών προδιαγραφών!
    Εννοείται λοιπόν ότι τα ζώα είναι άνω των 12 μηνών λόγω εργασίας.
    Η απορία λοιπόν έγκειται στο εξής: Τι βγάζει ο προμηθευτής (κατασκευαστική που κτυπάτει διαγωνισμούς ΕΔ) όταν έκαστος σκύλος κοστίζει 2700 ευρώ και 12 μήνες σωστή συντήρηση κοστίζει 700 ευρώ το κεφάλι, αγορά εκτροφικού εργασίας τουλάχιστον άλλα τόσα και εκπαίπδευση άλλα τόσα και παραπάνω;