Καταπληκτικό ρεκόρ Γερμανικού Μολοσσού. Γέννησε 19 κουτάβια!

επιμέλεια: kynology.gr

Στις 5 Δεκεμβρίου 2015  η Βίλμα ένας θηλυκός Γερμανικός Μολοσσός στην Αλαμπάμα των Ηνωμένων Πολιτειών, εξέπληξε τους ιδιοκτήτες της  τον Josh και την Τerri  φέρνοντας στον κόσμο όχι 8 ή 9 αλλά 19 κουτάβια! Φανταστείτε την έκπληξή των ιδιοκτητών  όταν η τετράχρονη Βιλμα  άρχισε να αραδιάζει κουτάβια το ένα πίσω από το άλλο επί 19 ώρες. Κάθε ώρα που περνούσε γεννούσε και ένα κουτάβι.

Όμως όσο εντυπωσιακώς ένιαι ο αριθμός των κουταβιών εξ ισου εντυπωσιακό  ένιαι ότι ζουν όλα τα κουτάβια τα όποια είναι μάλιστα υγιέστατα….

molossos1

Και από αυτο το σημείο αρχίζουν τα προβλήματα. Δεν είναι καθόλου εύκολο να αναθρέψεις 19 μικρούς Μολοσσούς (μια από τις μεγαλύτερες ράτσες σκύλων)  που οι απαιτήσεις και το μέγεθος τους αυξάνονται με ταχύτατους ρυθμούς. Η Βιλμα μέχρι τώρα εχει αποδειχτεί εξαιρετική μυτερά όμως δεν μπορεί να αναθρέψει όλα τα κουτάβια της. Έτσι οι ιδιοκτήτες της φροντίζουν για τις επισιτιστικές ανάγκες δίνοντας κάθε 3-4 ώρες ειδικό γάλα στα νεογέννητα  μοιράζοντας έτσι την διατροφή τους κατά το ήμισυ ανάμεσα στην μητέρα και στην …εξωτερική τροφοδοσία.

Αξίζει να σημειωθεί οτι αυτός ο αριθμός κουταβιών είναι άνευ προηγουμένου όπως και το Γείτονος ότι έζησαν όλα και μάλιστα χωρίς προβλήματα.

molossos2

Ο Γερμανικός Μολοσσός με δυο λόγια

Μεγαλοπρεπής, αξιοπρεπής, ευγενής, αριστοκρατικός, φιλικός, με έκδηλη αυτοπεποίθηση και καλούς τρόπους παντού και πάντοτε, άριστα κοινωνικός σκύλος. Εξαιρετικά διακριτικός, προστατευτικός με τους οικείους του και κάθε πλάσμα μικρότερο απ` τον ίδιο, μεγαλόψυχος, πανίσχυρος, έτοιμος για όλα, πραγματικά γενναίος αλλά όχι θρασύς ή επιδεικτικός. Συμβιώνει άριστα με άλλα ζώα, λατρεύει τα παιδιά, είναι ο τέλειος σκύλος της οικογένειας και ταιριάζει παντού χάρη στην απύθμενη υπομονή και καλή θέληση που τον διακρίνει. Σοβαρός με τους ξένους, αμείλικτος στην πραγματική απειλή, σιωπηλός και χαμηλότονος αλλά βαθύς, γενναιόψυχος και ουσιαστικός, ο «τέλειος τζέντλεμαν», ο καλοκάγαθος γίγας, ο προστάτης των αδυνάμων, ο συνοδός των ισχυρών που έχουν ισάξια με ΄κείνον αυτογνωσία και ήθος.

Δειτε: ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΜΟΛΟΣΣΟΣ- Deutsche Dogge,Great Dane