Κρήτη: Κτηνοτρόφος εκτέλεσε εν ψυχρώ τρεις σκύλους!

Μία απίστευτη βαρβαρότητα, με τον άνθρωπο να δείχνει για ακόμη μία φορά το σκληρό του πρόσωπο απέναντι σε ανυπεράσπιστα ζώα, σημειώθηκε στην Κρήτη πριν από δύο ημέρες με πρωταγωνιστή έναν 23χρονο άνδρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Ράδιο Κρήτη και του ekriti.gr το περιστατικό έλαβε χώρα στην Κάτω Κριά Σητείας όταν ένας κάτοικος της περιοχής, πήγε στο χωράφι του προκειμένου να κάνει γεωργικές εργασίες παίρνοντας μαζί του τα πέντε σκυλιά του προκειμένου τα ζώα να κάνουν τη βόλτα τους.
Καθώς εκείνος απασχολούνταν στο χωράφι, άκουσε τρεις πυροβολισμούς. Έντρομος σταμάτησε ότι έκανε και έσπευσε να δει τι συμβαίνει. Λίγο αργότερα είδε, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, έναν νεαρό άνδρα να κρατάει μία καραμπίνα και να κατευθύνεται προς το δρόμο κι ενώ του φώναξε, ο νεαρός άνδρας δεν ανταποκρίθηκε και συνέχισε την πορεία του.
Ο ιδιοκτήτης των ζώων, αντιλαμβανόμενος ότι κάτι κακό έχει συμβεί στα σκυλιά, τα αναζήτησε για να διαπιστώσει δευτερόλεπτα αργότερα, πως τρία από αυτά είχαν πυροβοληθεί και ήταν νεκρά. Η επόμενή του κίνηση ήταν να ειδοποιήσει την Αστυνομία. Ο ιδιοκτήτης των ζώων, περιέγραψε στους αστυνομικούς τον βοσκό που είχε δει λίγο νωρίτερα να κρατάει την καραμπίνα, λέγοντας τους ότι τον υποψιάζεται για την εν ψυχρώ εκτέλεση των σκυλιών.
Οι αστυνομικοί περισυνέλεξαν τους κάλυκες από το όπλο και στη συνέχεια, έχοντας στη διάθεσή τους την περιγραφή του φερόμενου ως δράστη, τον βρήκαν και τον συνέλαβαν με τον ιδιοκτήτη των νεκρών ζώων να τον αναγνωρίζει. Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής προανάκρισης, ο δράστης ομολόγησε πως σκότωσε τρία ζώα, υποστηρίζοντας πως αυτά είχαν απομακρυνθεί από το σημείο που βρισκόταν ο ιδιοκτήτης τους και πως φοβόταν για το ποιμνιοστάσιο του.
Δικάσιμος έχει οριστεί για τις 10 Μαρτίου.

Πηγή: http://www.ekriti.gr/