Κρεμάστηκε πέφτοντας από την ταράτσα;

Τον σκύλο που βλέπετε να κρέμεται από την σκάλα είδαν σήμερα κάτοικοι της Νέας Άμπλιανης Λαμίας και επικοινώνησαν με τον Φιλοζωικό Σύλλογο Φθιώτιδας (Φ.Σ.Φ.) γύρω στις 13:00 για να καταγγείλουν το γεγονός.

Όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr η πρόεδρος του Φ.Σ.Φ. Αγγέλα Μπαρτσιώκα το ζώο ήταν δεμένο στην ταράτσα στο κάγκελο της σκάλας. Από άγνωστη αιτία έπεσε και απαγχονίστηκε, ενώ οι ένοικοι του σπιτιού δεν είχαν αντιληφθεί τι έχει συμβεί.

Στην ταράτσα του διώροφου οικήματος, που δεν έχει κάγκελα, ζει και ένα ακόμα σκυλί μαύρου χρώματος, το οποίο δεν είναι δεμένο. Σύμφωνα με τους γείτονες τα σκυλιά τα τάιζαν καθημερινά οι ένοικοι γι’ αυτό και θεωρούν απίθανο να πρόκειται για έγκλημα. Αν το είχαν κρεμάσει οι ίδιοι δεν ήταν λογικό να μην αφήσουν το το πτώμα εκεί.

Αυτό όμως που δεν μπορούμε να ξέρουμε είναι το αν άγνωστος μπήκε στο σπίτι ανέβηκε στην ταράτσα, έσπρωξε το ζώο για να το πνίξει.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας κάλεσε το Α.Τ. Λαμίας για να κάνει καταγγελία αλλά μέχρι τώρα δεν έχει γίνει γνωστό αν ο ιδιοκτήτης του σκύλου έχει συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου καθώς η αμέλεια του (αν επρόκειτο για αμέλεια και όχι για εκληματική ενέργεια) είχε ως αποτέλεσμα το ζώο να κρεμαστεί.

Βάσει της Εγκυκλίου Του Αρείου Πάγου υπ’ αρ. 1/13/1631/8.4.13 απαγορεύεται η μόνιμη παραμονή ζώου σε μπαλκόνι, ταράτσες κ.ο.κ.

Δεν θα πρέπει, να ξεχνάμε, ότι όλα όσα υφίστανται τα ζώα συντροφιάς στην Ελλάδα τα παθαίνουν είτε από εκείνους, που δεν είναι φιλόζωοι, είτε από εκείνους, που νομίζουν, ότι είναι φιλόζωοι! Η υπεύθυνη ιδιοκτησία ζώου είναι και εδώ το ζητούμενο! Φυσικά η νομοθεσία ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ  τη μόνιμη διαμονή ζώων σε ταράστες και μπαλκόνια!

Πηγή: Νέα Άμπλιανη Λαμίας: Κρεμάστηκε πέφτοντας από την ταράτσα; | www.zoosos.gr