ΚΥΝΟΛΟΓΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

 με τον Γιώργο Κωστόπουλο

«Γιατί η γνώση κάνει τη διαφορά…»Ιανουάριος – Μάρτιος 2018

Σεμινάριο: Μορφολογία – Κινησιολογία – Αξιολόγηση κουταβιών

Απαραίτητη προυπόθεση για να εκθρέψει κανείς ποιοτικούς σκύλους είναι να μπορεί να αξιολογεί μορφολογικά τους γεννήτορες (γονείς) και τους απογόνους τους (κουτάβια). Γι αυτό χρειάζονται γνώσεις μορφολογίας και κινησιολογίας σκύλων. Έτσι ο εκτροφέας μπορεί να εκτιμά την συνολική ποιότητα μίας γέννας του, καθώς και να επιλέγει τα καλύτερα κουτάβια, ώστε αυτά να προοριστούν για εκθέσεις μορφολογίας ή/και για μελλοντική εκτροφή. Οι γνώσεις αυτές είναι απαραίτητες για εκτροφείς, μελλοντικούς εκτροφείς, μελλοντικούς κριτές μορφολογίας ή όσους ενδιαφέρονται να μάθουν πως αξιολογούνται οι καθαρόαιμοι σκύλοι.

Θεματολογία:– ανάλυση των σημαντικών μορφολογικών χαρακτηριστικών σκύλων– σημασία των μορφολογικών χαρακτηριστικών– κατανόηση της κινησιολογίας και της σημασίας της – ο ρόλος της συμμετρίας, του περιγράμματος και των αναλογιών– συνολική αξιολόγηση γέννας – βήμα–βήμα ο τρόπος αξιολόγησης και επιλογής κουταβιών

Σεμινάριο: Επιτυχημένη εκτροφή σκύλων

Η επιτυχημένη εκτροφή σκύλων απαιτεί γνώσεις, προγραμματισμό, μελέτη και πολλά άλλα. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Θα αναλύσουμε τις σημαντικές παραμέτρους που κάνουν έναν εκτροφέα επιτυχημένο και τους σκύλους εκτροφής του να διαπρέπουν όχι μόνο στις εκθέσεις μορφολογίας, αλλά και ως ισορροπημένοι σύντροφοι. Απαραίτητες γνώσεις για εκτροφείς και μελλοντικούς εκτροφείς.

Θεματολογία:– ο τρόπος κατανόησης του προτύπου φυλής – οι 5 βασικές παράμετροι της ποιοτικής εκτροφής– η επιλογή των κατάλληλων γεννητόρων– γραμμές αίματος και φυλετικοί τύποι – τα δύο «μοντέλα» εκτροφής– κλειστή VS ανοιχτή αναπαραγωγή– φαινοτυπική VS γονοτυπική εκτροφή – προσέλκυση & επιλογή νέων ιδιοκτητών κουταβιών – σχέση με παλιούς– ανατροφή κουταβιών για αυτοπεποίθηση και ισορροπία χαρακτήρα

Σεμινάριο: Ψυχολογία – Συμπεριφορά – Εκπαίδευση σκύλων

Γνωρίζουμε και κατανοούμε πραγματικά τον σκύλο μας; Ποιο είναι το γνωσιακό (cognitive) και συμπεριφορικό προφίλ του; Προέρχεται όντως από τον λύκο και τι σημαίνει αυτό; Είναι ευτυχισμένος με αυτά που του παρέχουμε; Τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε γι αυτόν και για τη σχέση μας μαζί του; Πως μαθαίνει και πως μπορούμε να τον διδάξουμε εύκολα με θετικό τρόπο, χωρίς ψυχική ή σωματική βία. Απαραίτητες γνώσεις για όσους θέλουν να κατανοήσουν περισσότερο τους σκύλους, να βελτιώσουν την σχέση και επικοινωνία μαζί τους και να τους εκπαιδεύσουν με σύγχρονες μεθόδους.

Θεματολογία:– θεωρίες καταγωγής & ψυχολογίας σκύλων– τρόποι μάθησης & εκπαίδευσης– ο ρόλος των συνειρμών στην μάθηση (classical & operant conditioning)– οι ουσιαστικές ανάγκες ενός ευτυχισμένου σκύλου – γλώσσα σώματος– Σήματα ηρεμίας (Calming Signals)

Σεμινάριο: Κερδίζοντας στις εκθέσεις σκύλων

Η νίκη στις εκθέσεις μορφολογίας σκύλων είναι στόχος όλων όσων συμμετέχουν. Είναι ένα χόμπυ ανταγωνιστικό, όπως και τόσα άλλα. Η νίκη απαιτεί γνώσεις, προσπάθεια, προπόνηση και πολλά άλλα. Ποιοι είναι οι παράγοντες που κάνουν την διαφορά; Ποια τα μικρά και μεγάλα μυστικά που οδηγούν στα βάθρα των εκθέσεων;

Θεματολογία:

  • οι εκθέσεις σκύλων χθες και σήμερα – ιστορία και εξέλιξη

– αποκτώντας ένα εκθεσιακό κουτάβι – στόχοι και προγραμματισμός– προετοιμασία για την έκθεση – «εντός και εκτός στίβου»– επιλέγοντας κριτές και εκθέσεις – η σημασία του καλλωπισμού και πως επιτυγχάνεται– η σημασία της σωστής παρουσίασης στον στίβο και πως επιτυγχάνεται
Ημερομηνίες 2018:

Σάββατο, 27/1: Μορφολογία – Κινησιολογία – Αξιολόγηση κουταβιών

Κυριακή, 28/1: Επιτυχημένη εκτροφή σκύλων

Σάββατο, 3/2: Κερδίζοντας στις εκθέσεις σκύλων Κυριακή, 4/2: Ψυχολογία – Συμπεριφορά – Εκπαίδευση σκύλων

Σάββατο, 24/2: Επιτυχημένη εκτροφή σκύλων

Κυριακή, 25/2: Μορφολογία – Κινησιολογία – Αξιολόγηση κουταβιών

Σάββατο, 3/3: Ψυχολογία – Συμπεριφορά – Εκπαίδευση σκύλων

Κυριακή: 4/3: Κερδίζοντας στις εκθέσεις σκύλων

Σάββατο, 24/3: Μορφολογία – Κινησιολογία – Αξιολόγηση κουταβιών

Κυριακή, 25/3: Επιτυχημένη εκτροφή σκύλων

Πληροφορίες:

Τοποθεσία: Διονυσίου Αιγινήτου 6, Ιλίσια-Αθήνα. 3ος όροφος (Κωστόπουλος)

Μετρό: στάση Μέγαρο Μουσικής (έξοδος Αιγινήτειο Νοσοκομείο).  

Τμήματα: ολιγομελή – απαραίτητη η κράτηση θέσης

Διάρκεια: 6 ώρες / σεμινάριο

Ώρα έναρξης: 10:00 – προσέλευση από 9:30

Ώρα λήξης: 16:00  

Διδακτικά μέσα: προβολή βίντεο, power point και γραπτή σύνοψη της διδαχθείσας ύλης.  

Πιστοποίηση: Πιστοποιητικό Παρακολούθησης σε κάθε συμμετέχοντα

Κόστος: 180 Ευρώ (+ ΦΠΑ) /σεμινάριο

Έκπτωση: 20% έκπτωση (140 Ευρώ) η συμμετοχή σε επιπλέον σεμινάριο.

Κράτηση θέσης: Η κράτηση θέσης είναι απαραίτητη. Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Κρατήσεις: info@gkostopoulos.gr , 6948 089191.

Εγγραφή – πληρωμή: την ίδια ημέρα, πριν την έναρξη του σεμιναρίου.

Διαμονή: Ξενοδοχεία σε κοντική απόσταση (100-200 μέτρα):Golden Age, Μιχαλακοπούλου 57 (http://golden-age.hotelsathens.org/el/)Holiday Suites, Άρνης 4 (www.holiday-suites.com)Crown Plaza, Μιχαλακοπούλου 50 (https://www.cpathens.com/greek)

Εισηγητής: Γιώργος Κωστόπουλος

Ο Γιώργος Κωστόπουλος είναι διπλωματούχος εκπαιδευτής σκύλων (National K-9, Ohio, USA) & σύμβουλος συμπεριφοράς σκύλων. Μέσα σε σχεδόν 30 χρόνια καριέρας έχει χειριστεί χιλιάδες περιστατικά. Ειδικότητά του η διδασκαλία ιδιοκτητών σκύλων στην βασική υπακοή και η διαχείριση προβλημάτων συμπεριφοράς. Έχει εκπαιδεύσει σκύλους για τη τηλεόραση και τον κινηματογράφο και έχει εμφανιστεί σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές. Τα τελευταία χρόνια διδάσκει και επαγγελματίες εκπαιδευτές. Με τους καθαρόαιμους σκύλους ασχολείται για περισσότερο από 30 χρόνια. Έχει εργαστεί σε εκτροφεία καθαρόαιμων σκύλων στην Αγγλία και ως βοηθός επαγγελματία χειριστή σκύλων εκθέσεων στην Αμερική. Ως χομπίστας εκτροφέας έχει εκθρέψει με την επωνυμία ALLSATIN πολλούς Πρωταθλητές Μορφολογίας στις φυλές Ουίπετ, Λαγωνικά του Αφγανιστάν και πρόσφατα Κάβαλιερ Κινγκ Τσαρλς Σπάνιελ. Διεθνής κριτής FCI από το 1996, εγκεκριμένος για όλες τις φυλές από το 2007, έχει κρίνει σε εκθέσεις σκύλων σε 45 χώρες σε 5 ηπείρους. Ανάμεσά τους στην Παγκόσμια έκθεση FCI 2011 στο Παρίσι.

Περισσότερες πληροφορίες: www.gkostopoulos.gr

Facebook: Κυνολογικά Σεμινάρια https://www.facebook.com/kostopoulos.seminars