Λευκές πετσέτες στην Διεθνή Έκθεση του ΚΟΘ….

Κείμενο- φωτο: Ν. Φωτακόπουλος

 

Με την συμμετοχή 300 καθαρόαιμων σκύλων από δεκάδες διαφορετικές φυλές διοργανώθηκε από τον Κυνοφιλικό Όμιλο Θεσσαλονίκης  η πρώτη μέρα της διπλής Διεθνούς  Έκθεσης  με απονομή CAC-CACIB.  Οι σκύλοι που εξετάστηκαν σε επτά στίβους από ισάριθμους διεθνείς κριτές  δεν μπόρεσαν να παρουσιαστούν κατά τον καλύτερο τρόπο μια και η συνθήκες δεν ήταν ιδανικές .  Το γήπεδο με τον πλαστικό χλοοτάπητα , στην περιοχή της Θέρμης, αποδείχτηκε ιδιαίτερα αφιλόξενο ειδικά τις μεσημβρινές ώρες όταν πια ο ήλιος ήταν  πολύ καυτός. Ενδεικτική είναι η φωτογραφία με τις πετσέτες που αναγκαστήκαν να στρώσουν, κάποια στιγμή,  ορισμένοι εκθέτεςι ώστε να ανακουφίσουν για λίγο τις …πατούσες των σκύλων.. Η ζέστη ήταν και το μοναδικό πρόβλημα μιας εξαιρετικής διοργάνωσης όπου όλα λειτούργησαν άψογα χάρη στην ικανότητα και την …τελειομανία των διοργανωτών. Στο ψηλότερο  σκαλί  του βάθρου ανέβηκε,  ως Καλύτερος Έκθεσης,   το Λαμπραντόρ  SHCHGRM.C. OF PALM HILL LA.R. CALVIN KLEIN  ιδιοκτησίας των Μ Weber και Χρ. Ζαρολιάγκη με κυναγωγό τον Γιώργο Κανίνια που παρουσίασε υποδειγματικά αυτό τον υπέροχο σκύλο.

koth

Αναπληρωματικός  Καλύτερος Έκθεσης αναδείχτηκε το θηλυκό Γιορκσάιρ  CH RUS. ROYAL TALISMAN KING’S RHAPSODY  από την Ρωσία ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε το Mπούλ Μάστιφ  CANEGUARDIANO KING OF ROCK ιδιοκτησίας Μποσίνη Γεωργαλά. Την τετράδα των Καλύτερων  Έκθεσης συμπλήρωσε το Πάγκ JOYFUL PHOENIX FOR THE LAST DON από την  Σερβία.

Την Κυριακή 24 Μαΐου στον ίδιο χώρο ο ΚΟΘ διοργανώνει την  δεύτερη μέρα της διπλής Διεθνούς Έκθεσης  με 322 συμμετοχές ενώ παράλληλα  θα διεξαχθούν εκθέσεις με απονομή  CAC για σκύλους των ομάδων  2, 5  & 9.

Κριτές είναι οι κύριοι

Massimilliano Mannucci (IT)
Collete Muldoon (IE)
John Muldoon (IE)
Tijana Konrad (SRB)
Nikola Konrad (SRB)
Chris Zeniou (CY)
Savvas Shiapanis (CY)
Nikolaos Karagiannis
Sissy Adramitli

koth1Οι καλύτεροι Ελληνικών Φυλών με κριτή την κ Σίσσυ Αδραμιτλή.  Στην πρώτη θέση  ο Μολοσσός της  Ηπείρου Neoptolemos Drakos  του κ Χατζή. 

koth2Ο πρόεδρος το Κυνοφιλικού Ομίλου Θεσσαλονίκης κ Αθανάσιος Γαριβάλδης  και άποψη του χώρου της Έκθεσης. 

Αν αποφασίσετε να επισκεφτείτε την έκθεση πάρτε μαζί  σας καπέλο και ομπρέλα για να προφυλαχτείτε από την ήλιο.

Δείτε: Πληροφορίες ΚΟΘ