Νεκροταφείο κατοικίδιων ζώων εξαπατούσε τους πελάτες του και τους έδινε τέφρα άλλου ζώου, αντί του δικού τους

ΗΠΑ, Illinois, στην περιοχή Tazewell County,  το νεκροταφείο κατοικίδιων ζώων Katy’s Pet Cemetery and Crematory  (κρεματόριο για την καύση νεκρών ζώων) φέρεται ότι εξαπατούσε τους πελάτες του. Την απάτη “ξεσκέπασε” ο

 εθελοντής διάσωσης ζώων  Richie Rich, που είναι συνεργάτης της οργάνωσης Trap and  Animal Rescue of Peoria (TRAP)
Η αστυνομία ανακάλυψε απομεινάρια δεκάδων ζώων που βρισκόταν σε αποσύνθεση, μέσα στον καταψύκτη της επιχείρησης.
Παραμένει ασαφές γιατί το νεκροταφείο κρατούσε τα

ζώα στην κατάψυξη.
Ο έλεγχος στα μικροτσίπς των νεκρών κατοικίδιων, που βρέθηκαν στον καταψύκτη, έδειξε ότι δεν παραδόθηκε στον ιδιοκτήτη τους, η πραγματική τους τέφρα, αλλά η τέφρα άλλων τυχαίων ζώων.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα τους, το νεκροταφείο των κατοικίδιων ζώων άνοιξε το 1984, πρόσφερει καύση κατοικίδιων ζώων και ταφή, καθώς και ηλεκτρονικές νεκρολογίες για τα νεκρά κατοικίδια ζώα.
Ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ζητούσε σχόλιο από το Katy’s Pet Cemetery and Crematory,  δεν απαντήθηκε αμέσως.
Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης Joe Abts, αυτοκτόνησε μετά από την αποκάλυψη της απάτης και είναι δύσκολο πλέον να αποδοθούν κατηγορίες.

Ο εθελοντής Richie Rich,  δήλωσε ότι ανακάλυψε αυτή την απάτη, ενώ αναζητούσε ένα σκυλί που είχε χαθεί, στο Νότιο Πεκίνο.
όπως διηγήθηκε στον παρουσιαστή του τοπικού ραδιοφώνου “CBS broadcaster WMBD” η ομάδα του  βρισκόταν εκεί γύρω, γιατί έψαχνε ένα σκυλί που ονομάζεται Cosmo, ένα μεγάλο dane.
Οι εθελοντές έψαχναν σε ένα χωράφι με κολοκύθες, όπου το χαμένο σκυλί εθεάθη για τελευταία φορά και τότε πρόσεξαν κάτι στάσιμα νερά στην περιοχή του νεκροταφείου ζώων.
΄Αρχισαν να ψάχνουν για το σκυλί στο νεκροταφείο επειδή πιθανότατα ένα εξημερωμένο ζώο θα εβρισκε εκεί, τις κατάλληλες συνθήκες για φιλοξενία, όπως καταφύγιο και νερό.
Καθώς έψαχναν για πιθανές πατημασιές σκύλου, προχώρησαν αρκετά προς το εσωτερικό του χώρου, αλλά δεν είδαν τίποτα. Ωστόσο μια έντονη δυσοσμία, που νόμισαν ότι προέρχεται από ζώο που σκοτώθηκε στο δρόμο, τους έκανε να κοιτάξουν προσεκτικότερα.
Εξωτερικά, κατά μήκος της πλευράς του κτιρίου, υπήρχε ένας καταψύκτης, που όσο πιο κοντά έφταναν σε αυτόν, τόσο πιο δυνατή γινόταν η δυσάρεστη μυρωδιά ».
Ο επικεφαλής της κομητείας Tazewell County Jeffrey Lower είπε αργότερα στο WMBD: «Στο εσωτερικό του καταψύκτη υπήρχαν τρία ζώα που έμειναν εκεί για καιρό.
Ένα από αυτά τα ζώα είχε μικροτσίπ.  Ήμασταν σε θέση να αναγνωρίσουμε το ζώο και να βρούμε ότι ο ιδιοκτήτης του, είχε δήθεν παραλάβει την τέφρα, του νεκρού του ζώου.
Το ζώο ήταν μια γάτα που υποτίθεται ότι αποτεφρώθηκε το 2013 στο Katy’s Pet Cemetery and Crematory
έπειτα ανακάλυψαν άλλα 15 νεκρά ζώα και περισσότερα σε έναν άλλο καταψύκτη. Κατασχέθηκαν και διατηρούνται από τις αρχές τα πτώματα 12 νεκρών ζώων.
Η αστυνομία λέει ότι ανακαλύφθηκε  ένα κατοικίδιο ζώο που πέθανε το 2001, απόδειξη ότι το νεκροταφείο εξαπατούσε τους πελάτες του, για σχεδόν δύο δεκαετίες.
Ωστόσο δεν έχει διαπραχθεί παρανομία στη διαδικασία διάθεσης, παρά μόνο στο ότι παραδόθηκε άλλη τέφρα.
Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων που επηρεάζονται από την φερόμενη ως απάτη, διαδικασία, εξακολουθούν να έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αστική καταγγελία κατά του Katy’s Pet Cemetery and Crematory.
πηγή 30-7-17
http://www.dailymail.co.uk/news/article-4744056/Pet-owners-deceived-receiving-ashes.html#ixzz4pixU3vwA

Trap and Recover Animals in Peoria (TRAP) held a candlelight memorial on East Peoria’s riverfront to try and give some of the pet owners some closure.
πηγή http://www.centralillinoisproud.com/news/local-news/victims-of-katys-pet-crematory-are-trying-to-get-closure-with-a-memorial-in-east-peoria/788038234
σχετικό ένα πρόσφατο βίντεο σε νεκροταφείο κατοικίδιων
http://mashable.com/2017/08/03/optical-illusion-dog-grave/#i73cZ0X5BOqu