Νοσοκομείο επιτρέπει σε κατοικίδια να επισκέπτονται τους άρρωστους ανθρώπους τους για να νιώσουν καλύτερα!

Το νοσοκομείο Juravinski του Οντάριο, του Καναδά επιτρέπει στα κατοικίδια ζώα να επισκέπτονται τους σοβαρά άρρωστους ανθρώπους. Υιοθέτησε το πρόγραμμα «Zachary’s Paws for Healing» που ξεκίνησε από την Donna Jenkins. Η γυναίκα εμπνεύστηκε από τον 25 ετών ανιψιό της, τον Zachary που επωφελήθηκε σημαντικά έχοντας δίπλα του τα σκυλιά του ενώ πάλευε με το λέμφωμα Hodgkin.

«Καθώς ο Zachary ήταν στο νοσοκομείο για πολλές εβδομάδες, και αρκετά άρρωστος μετά από μια μεταμόσχευση βλαστικών κυττάρων, παρακάλεσε να δει τον σκύλο του, Chase. Κρυφά βάλαμε το τετράποδο μέσα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για να τον δει και η επίδραση που είχε στον Zachary ήταν αξιοσημείωτη. Όταν ο ανιψιός μου κατάλαβε πως δεν θα επιβιώσει του καρκίνου με έβαλε να του υποσχεθώ πως θα ξεκινούσα μια οργάνωση. Ο πρώτος επίσημος ασθενής μας ήταν στις 15 Σεπτεμβρίου του 2015» είπε η Donna στο Bored Panda.

«Ξέρουμε πως όταν οι ασθενείς καταφέρνουν να δουν τα κατοικίδιά τους, βελτιώνονται οι ζωτικές τους ενδείξεις, η κατάθλιψη και η αίσθηση της απομόνωσης. Επιστρέφει η επικοινωνία και οι άνθρωποι βρίσκουν έναν επιπλέον λόγο να γίνουν καλά και να επιστρέψουν στο σπίτι τους. Οι επισκέψεις είναι εβδομαδιαίες και συνήθως διαρκούν μια ώρα. Τα κατοικίδια καθαρίζονται προσεκτικά πριν μπουν στο νοσοκομείο και μένουν μακριά από άλλους ασθενείς.» συμπλήρωσε.

Το νοσοκομείο Juravinski του Οντάριο, του Καναδά επιτρέπει στα κατοικίδια ζώα να επισκέπτονται τους σοβαρά άρρωστους ανθρώπους.1Υιοθέτησε το πρόγραμμα «Zachary’s Paws for Healing» που ξεκίνησε από την Donna Jenkins.2Όταν οι ασθενείς καταφέρνουν να δουν τα κατοικίδιά τους, βελτιώνονται οι ζωτικές τους ενδείξεις, η κατάθλιψη και η αίσθηση της απομόνωσης.3Επιστρέφει η επικοινωνία και οι άνθρωποι βρίσκουν έναν επιπλέον λόγο να γίνουν καλά και να επιστρέψουν στο σπίτι τους.4Τους κάνει για λίγο να ξεχνούν το νοσοκομείο και πως είναι άρρωστοι.6Το κατοικίδιο μπορεί να επισκεφτεί τον ασθενή για μια ώρα κάθε εβδομάδα.7Φυσικά κανείς δεν κρατά τα τετράποδα για μια ώρα όπως είναι ο κανονισμός. Η καλή επίσκεψη είναι που μετράει.8Τα κατοικίδια ηρεμούν όταν βλέπουν τους ανθρώπους τους και ξέρουν πως δεν έχασαν την ανθρώπινη συντροφιά τους.9Το να υπάρχει επίσκεψη κατοικίδιου, δίνει στον ασθενή μια κάποια υπενθύμιση της κανονικής ζωής.5Πηγή