Οι πρώτες ταΐστρες για αδέσποτα τοποθετήθηκαν στο κέντρο της Τρίπολης! (εικόνες)

Εν όψει γιορτών και με αφορμή την περίφραξη του σιντριβανιού στην πλατεία  Πετρινού, όπου πίνανε νερό τα αδέσποτα σκυλάκια της πλατείας, ομάδα πολιτών σε συνεργασία με το Δήμο Τρίπολης τοποθέτησαν 2 ταΐστρες και ποτίστρες σε κεντρικά σημεία της πόλης.
Μια δεξιά από το Μαλλιαροπούλειο και μια μπροστά από τα δικαστήρια. Η επιλογή των σημείων έγινε σύμφωνα με την πυκνότητα των ζώων σε αυτά τα σημεία.
Η τοποθέτηση έγινε ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ προκειμένου να διαπιστωθεί η καταλληλότητα του σημείου ως προς τη δυνατότητα εύκολης πρόσβασης κι εντοπισμού από τα ζώα και φυσικά η δεκτικότητα του κοινού και η αποφυγή προβλημάτων στους πολίτες και επιχειρηματίες της πόλης.
Ο Δήμος διαθέτει συνολικά 15 ταΐστρες και ποτίστρες όπου θα τοποθετηθούν μόνιμα αφού πρώτα συζητηθεί και εγκριθεί το σχέδιο από το Δημοτικό Συμβούλιο. Σε συνομιλία με επιχειρηματίες γύρω από το Μαλλιαροπούλειο Θέατρο, ήταν δεκτικοί και συνεργάσιμοι με αυτή την κίνηση.
Το σημείο είναι προσωρινό και οι πολίτες περιμένουν παρατηρήσεις πολιτών που θα τους βοηθήσουν στην επιλογή του τελικού, κατάλληλου σημείου για την ομαλή συμβίωση όλων σεβόμενοι τις ιδιαιτερότητες, φοβίες, κτλ όλων.
Εφιστούν δε την προσοχή και την αρωγή των πολιτών για την αποφυγή καταστροφής των ταϊστρών και ποτιστρών και εννοείται την ορθή χρήση τους.
Η πρωτοβουλία ήταν από απλούς πολίτες της πόλεις ευαισθητοποιημένοι λόγω των συχνών περιστατικών με φόλες στην πόλης μας αλλά και λόγω του αυξανόμενου -ανεξέλεγκτα -αριθμού των ζώων. Ευχαριστούν τον Δήμο για την άμεση ανταπόκρισή του στο κάλεσμα τους.
        Πηγή:

http://www.kalimera-arkadia.gr/