Σκότωσε τον σκύλο με κασμά και τον άφησε έξω από την πόρτα του ιδιοκτήτη του!

Στην Πεδινή Ιωαννίνων χθες ένας κάτοικος της περιοχής σκότωσε τον σκύλο που βλέπετε στην φωτογραφία επειδή έπνιξε μια κότα χτυπώντας τον κασμά. Το σκυλί, όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr η Θεοδώρα Μπέτση πρόεδρος του φιλοζωικού σύλλογο Ιωαννίνων «ANIMAL ACTION», ανήκε στον Κυριάκο ο οποίος είναι ζωοκόμος στο Δημοτικό Κυνοκομείο Ιωαννίνων.

Το σκυλί λίγο πριν το έγκλημα βγήκε χθες από τον περιφραγμένο χώρο της αυλής του σπιτιού του, βρήκε μια κότα που περιφερόταν και την σκότωσε δαγκώνοντας την.

Ο δράστης έσυρε το πτώμα του ζώου και το παράτησε έξω από την είσοδο του ιδιοκτήτη του για παραδειγματισμό!

Ο ιδιοκτήτης της κότας – που γυρνούσε αδέσποτη στον δρόμο αφού το πτηνό δεν ήταν μέσα σε αυλή ή κοτέτσι – για να εκδικηθεί το ζώο το κοπάνησε με γκασμά και μάλιστα δεν δίστασε να σύρει το πτώμα του και να το εγκαταλείψει έξω από το σπίτι του ιδιοκτήτη του για παραδειγματισμό!

Ο αδίστακτος δράστης τιμώρησε θανατώνοντας τον σκύλο για μια φυσιολογική του αντίδραση παραβλέποντας το γεγονός ότι εκείνος όφειλε να προστατέψει την κότα καθώς και η νομοθεσία ορίζει ότι τα οικόσιτα πουλερικά δεν επιτρέπεται να κυκλοφορούν αδέσποτα ενώ και η εκτροφή τους πρέπει να γίνεται μόνο κάτω υπό προϋποθέσεις και όχι μέσα σε οικισμούς εξαιτίας του φόβου της νόσου των πτηνών.

Όσοι θεωρείτε ότι ο δράστης είχε ένα κάποιο δίκιο εκτελώντας τον σκύλο σκεφτείτε το εξής: Αν διερχόμενο όχημα σκόπιμα ή μη είχε πατήσει την κότα ο δράστης θα είχε χτυπήσει τον οδηγό; Μάλλον όχι! Αν ο σκύλος είχε επιτεθεί και είχε πνίγει μια γάτα, θα είχε κοπανίσει μέχρι θανάτου το ζώο; Μάλλον όχι γιατί είναι πολύ πιθανό και τις γάτες να τις αντιμετωπίζει με το ίδιο μίσος! Οι θρασύδειλοι αυτοί τύποι εξοντώνουν ζώα γιατί όπως λέει ο λαός μας «είναι του χεριού τους».

 Η «ANIMAL ACTION» Ιωαννίνων επισημαίνει ότι καταγγελία στην Αστυνομία για το έγκλημα έγινε αλλά ο δράστης δεν πρόκειται να τιμωρηθεί αφού τον συγκαλύπτουν οι γείτονες του. Η τοπική κοινωνία – παραβλέποντας ότι η σιωπή είναι συνενοχή – τον καλύπτει γιατί συναινεί με την πράξη του.

Πηγή: Πεδινή Ιωαννίνων: Σκότωσε τον σκύλο με κασμά και τον άφησε έξω από την πόρτα του ιδιοκτήτη του | www.zoosos.gr