Στα χέρια της Αστυνομίας οι Ρομά που έκαψαν τον σκύλο!

Στο εισαγγελέα οδηγούνται οι τρεις ανήλικοι Ρομά και ένας ενήλικας που συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Τρίτης (5 το πρωί) σε οργανωμένη επιχείρηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Άρτας, μέσα στον καταυλισμό τους, δίπλα από το Δικαστικό Μέγαρο στην παραποτάμια περιοχή.

Πρόκειται για τους τσιγγάνους που «έλουσαν» με βενζίνη σκύλο και στη συνέχεια τού έβαλαν φωτιά, καίγοντάς το, βιντεοσκοπώντας την πράξη αγριότητας και απανθρωπιάς. Στη συνέχεια ανήρτησαν το επαίσχυντο, ανατριχιαστικό και πέρα από κάθε ανθρώπινη λογική έγκλημά τους, στο διαδίκτυο.
Η υπόθεση απασχόλησε τόσο την Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας και το Τμήμα Ασφάλειας, όσο όμως και την Δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος που αναζήτησε όλα τα στοιχεία. Στις 5 τα χαράματα, σε επιχείρηση που συντόνισε η Ασφάλεια Άρτας με την παρουσία ανδρών της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος από την Αθήνα αλλά και την παρουσία δικαστικού λειτουργού, έκαναν έφοδο μέσα στον καταυλισμό. Στην επιχείρηση συμμετείχε, όπως πληροφορούμαστε, πολύ μεγάλη δύναμη αστυνομικών της ΔΙΑΣ, της Ομάδας Δίωξης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), αλλά και αστυνομικοί που ήρθαν από την Διεύθυνση Ιωαννίνων προκειμένου να ενισχύσουν την όλη επιχείρηση, καθώς και δύο αστυνομικοί σκύλοι.
Ο εντοπισμός των τριών ανηλίκων Ρομά δεν ήταν δύσκολη υπόθεση. Όχι δύσκολη υπόθεση επίσης και ο εντοπισμός των κινητών τους τηλεφώνων με τα οποία είχαν βιντεοσκοπήσει το άτυχο ζώο. Συνολικά έγινε έρευνα κατοίκων σε 11 περιπτώσεις εντός του οικισμού και με τη βοήθεια των αστυνομικών σκύλων εντοπίστηκαν τέσσερα όπλα που κατασχέθηκαν. Από την αρχική έρευνα προέκυψε ότι μόνον για ένα υπήρξε άδεια, για άλλα δύο όχι, ενώ το τέταρτο εμφανίζεται ως προϊόν κλοπής.
Οι τρεις ανήλικοι και ο ενήλικας, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν τα όπλα, συνελήφθησαν, τα κινητά τηλέφωνα των ανηλίκων κατασχέθηκαν, όπως και τα όπλα και πλέον η υπόθεση παραπέμπεται στη Δικαιοσύνη.
Ωστόσο πληροφορίες θέλουν την Διεύθυνση Ασφάλειας Άρτας και συγκεκριμένα τον διοικητή της, Πάρι Νίκου, που είχε την ευθύνη του συντονισμού της επιχείρησης, να προχωρά ακόμη παραπέρα την έρευνα καθόσον εικάζεται ότι αναζητείται κι ένας ακόμη που συμμετείχε στην πυρπόληση του σκύλου.

Τι αναφέρει η Αστυνομία:

Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες της πρόσφατης βάναυσης κακοποίησης σκύλου σε περιοχή της Άρτας Στις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών συμμετείχαν η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και οι Διευθύνσεις Αστυνομίας Άρτας και Ιωαννίνων.
Πρόκειται για τρεις ανήλικους Ρομά, οι οποίοι περίελουσαν με εύφλεκτο υγρό και έβαλαν φωτιά σε σκύλο Αναζητείται και τέταρτο άτομο που προέβη στη βιντεοσκόπηση και ανάρτηση του επίμαχου υλικού στο διαδίκτυο.
Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλης Κικίλιας, με αφορμή τον άμεσο εντοπισμό των δραστών, δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Η προστασία των ζώων είναι θέμα ηθικής τάξης και δείγμα πολιτισμού και ανθρωπιάς….. Θα το επαναλάβω για ακόμα μια φορά: Καμία ανοχή σε τέτοιες συμπεριφορές».
Μετά από έρευνες που πραγματοποίησαν η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και οι Διευθύνσεις Αστυνομίας Άρτας και Ιωαννίνων ταυτοποιήθηκαν οι δράστες, οι οποίοι πρόσφατα περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό και έβαλαν φωτιά σε σκύλο, σε περιοχή της Άρτας.
Σημειώνεται ότι η αποτρόπαια αυτή πράξη είχε βιντεοσκοπηθεί και το επίμαχο υλικό είχε αναρτηθεί στο διαδίκτυο, λόγος για τον οποίο η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δέχθηκε σωρεία καταγγελιών. Για την ταυτοποίηση των δραστών προηγήθηκαν προκαταρκτικές ενέργειες από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία ενημέρωσε σχετικά την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και διατάχθηκε η διενέργεια Προκαταρκτικής εξέτασης.
Στο πλαίσιο της άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών και σε συνεργασία με τις εταιρείες του διαδικτύου, εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του επίμαχου βίντεο σε καταυλισμό Ρομά στην Άρτα. Σήμερα (30-09-2014) νωρίς το πρωί, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας Άρτας και Ιωαννίνων, ενώ συμμετείχε και Αξιωματικός της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης εντοπίστηκαν οι τρεις ανήλικοι Ρομά, ηλικίας 11, 14 και 16 ετών, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ως οι δράστες της αποτρόπαιας πράξης. Παράλληλα, οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τέταρτου δράστη, ο οποίος συμμετείχε στη βιντεοσκόπηση και ανάρτηση του επίμαχου υλικού στο διαδίκτυο. Σε βάρος των παραπάνω δραστών σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, ενώ οι τρεις ανήλικοι έχουν προσαχθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άρτας.
Σημειώνεται ότι οι διαχειριστές των επίμαχων εταιρειών κοινωνικής δικτύωσης και σελίδων του διαδικτύου, που φιλοξενούσαν το συγκεκριμένο βίντεο, ανταποκρίθηκαν σε σχετική έγγραφη ενημέρωση της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και απέσυραν – διέγραψαν άμεσα το επίμαχο υλικό.
Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλης Κικίλιας, με αφορμή τον άμεσο εντοπισμό των δραστών, δήλωσε : «Η προστασία των ζώων είναι θέμα ηθικής τάξης και δείγμα πολιτισμού και ανθρωπιάς. Μετά την πρωτοβουλία μας για την αυστηροποίηση των ποινών που επιβάλλονται σε όσους κακοποιούν ζώα, επιβεβαιώνουμε καθημερινά την απόφασή μας να τιμωρούνται, όσοι παραβιάζουν γραπτούς και άγραφους κανόνες για την προστασία τους. Θα το επαναλάβω για ακόμα μια φορά: Καμία ανοχή σε τέτοιες συμπεριφορές».

Πηγή : http://www.taxydromosartas.gr/