Στο Αυτόφωρο για έλλειψη άδειας κυνοτροφείου και άθλια διαβίωση για 44 σκυλιά

Από την πρώτη στιγμή που ο Δήμος Καλαμάτας ανέθεσε τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων σε συγκεκριμένο ιδιώτη, οι φιλόζωοι της περιοχής ξεσηκώθηκαν, αφού υποστήριζαν πως με την επιλογή αυτή εκπληρωνόταν η γνωστή παροιμία «έβαλαν το λύκο να φυλάει τα πρόβατα».
Δυστυχώς ή ευτυχώς (για να μπει ένα τέλος στην ιστορία), οι φόβοι τους επιβεβαιώθηκαν μετά την αυτοψία που έκανε προχθές, Πέμπτη 12 Ιανουαρίου, η Κτηνιατρική Υπηρεσία, καθώς δε διαθέτει την απαραίτητη άδεια, δεν ακολουθεί βασικούς κανονισμούς (π.χ. βιβλιάρια, τσιπάκια κτλ.) , ενώ τα 44 σκυλιά που βρέθηκαν εκεί διαπιστώθηκε ότι διαβιούν υπό άθλιες συνθήκες. Σε τέτοιο βαθμό που οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στο κλιμάκιο ελέγχου αποφάσισαν να κινήσουν τη διαδικασία του Αυτοφώρου, σε βάρος του ιδιοκτήτη του κυνοτροφείου, ενώ την προσεχή Δευτέρα αναμένεται να περάσει την πόρτα του εισαγγελέα για να απολογηθεί.
Ανάμεσα στα υπόλοιπα ζώα και δέκα σκύλοι που είχαν περισυλλεχθεί στο πλαίσιο του προγράμματος διαχείρισης, στείρωσης και επανένταξης του Δήμου Καλαμάτας, κάτι που παρεμπιπτόντως αντίκειται στη σχετική σύμβαση, αφού η προσωρινή φύλαξή τους θα έπρεπε να γίνεται στο καταφύγιο του Νέδοντα.
Φαίνεται ότι ήρθε η ώρα να πέσει φως στην όλη υπόθεση -αν και ακόμα οι φιλόζωοι της Καλαμάτας δεν κρύβουν τους φόβους τους για προσπάθεια «κουκουλώματος»-, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι είναι πλέον αδιάσειστα και σίγουρα, η Δικαιοσύνη ξέρει να κάνει πολύ καλά τη δουλειά της, όπως απέδειξaν αντίστοιχα ότι την κάνουν η Αστυνομία και η Κτηνιατρική Υπηρεσία…
Χ.Ε.

Πηγή: http://www.tharrosnews.gr/