Συνελήφθη 24χρονος άνδρας γιατί εγκατέλειψε τον σκύλο του στη βιομηχανική περιοχή της Ορεστιάδας!

Συνελήφθη το πρωί της Πέμπτης 14 Απριλίου στην Ορεστιάδα από αστυνομικούς ένας 24χρονος άνδρας  διότι μετά από καταγγελία σε βάρος του διαπιστώθηκε ότι την προηγούμενη μέρα μετέβη με το αυτοκίνητου του στην βιομηχανική περιοχή της πόλης και εγκατέλειψε τον σκύλο του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. «Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ορεστιάδας. Η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο της ευαισθησίας και της υποχρέωσης για την πάταξη τέτοιων περιστατικών, ενημερώνει τους πολίτες ότι:

Ο βασανισμός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδος ζώου, καθώς και η οποιαδήποτε πράξη βίας σε βάρος του, όπως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη, ο ακρωτηριασμός, αλλά και η αναίτια θανάτωσή του, είναι πράξεις που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος και τιμωρούνται με φυλάκιση ή χρηματική ποινή ή και με τις δύο ποινές.

Οι πολίτες που αντιλαμβάνονται ανάλογα περιστατικά, καλούνται να τα καταγγέλλουν στις κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές».

Θυμίζουμε ότι η εγκατάλειψη ζώων είναι ποινικό αδίκημα γιατί τα ζώα που οι ιδιοκτήτες τους τα παρατούν οπουδήποτε κακοποιούνται καθώς μένουν χωρίς τροφή και νερό, κινδυνεύουν από ανθρώπους, οχήματα, φόλες κ.ά. και ζευγαρώνουν διαρκώς συμβάλλοντας στην αύξηση του πληθυσμού των αδέσποτων.

Πηγή: https://www.zoosos.gr