Τον απείλησε με καραμπίνα επειδή ζήτησε να μάθει τι απέγιναν τα σκυλιά που παρανόμως περισυλλέγει ο Δήμος Τρίπολης!

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Μήνυση εναντίον του Αθανάσιου Μαριόλα κατέθεσε το Σάββατο 7 Νοεμβρίου ο Γιώργος Ζαφειράκης ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Φιλοζωικού Συλλόγου Τρίπολης καθώς ο συγκεκριμένος άνδρας που έχει σύμβαση με τον Δήμο Τρίπολης για να περισυλλέγει αδέσποτα τον απείλησε με καραμπίνα έξω από το κυνοκομείο του στο χωριό Περθώρι Αρκαδίας.

Ο κ. Ζαφειράκης που μίλησε στο www.zoosos.gr μας εξήγησε ότι τις τελευταίες μέρες κάτοικοι της Τρίπολης αναζητούσαν τα αδέσποτα που φρόντιζαν και απευθύνθηκαν στον σύλλογο για να μάθουν αν έχει πληροφορίες για το τι απέγιναν.

Ο πρόεδρος του συλλόγου γνωρίζοντας ότι ο Δήμος Τρίπολης παρανόμως εδώ και χρόνια συγκεντρώνει αδέσποτα, αφού έχει υπογράψει σύμβαση με τον κ. Μαργιόλα ώστε να ζώα να μεταφέρονται στο ιδιωτικό του κυνοκομείο, πήγε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου λίγο μετά τις 17:00 στο Περθώρι για να ρωτήσει που βρίσκονται τα σκυλιά τα οποία αναζητούσαν οι δημότες.

Ο Αθανάσιος Μαριόλας όταν του ζήτησαν πληροφορίες για συγκεκριμένα σκυλιά όχι μόνο αρνήθηκε να επιτρέψει την είσοδο τόσο στον πρόεδρο του συλλόγου όσο και στον άντρα που τον συνόδευε αλλά έβγαλε την καραμπίνα του και απείλησε να τον σκοτώσει.

Ο κ. Ζαφειράκης κάλεσε την Αστυνομία και άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. κατέφθασαν στο σημείο προχώρησαν στη σύλληψη του δράστη και κατάσχεσαν και την καραμπίνα του ενώ όλοι εμπλεκόμενοι μεταφέρθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Τρίπολης. Αξίζει να σημειωθεί ότι κ. Ζαφειράκης μας επισήμανε ότι από την πλευρά του Δήμου Τρίπολης του ασκήθηκε μεγάλη πίεση για να μην καταγγείλει τον δράστη αλλά εκείνος επέμεινε και έτσι κατέθεσε μήνυση εναντίον του άνδρα που έστρεψε την καραμπίνα εναντίον του.

Ο Αθανάσιος Μαριόλας διαπιστώνοντας ότι ο πρόεδρος του φιλοζωικού συλλόγου δεν υποχώρησε κατέθεσε εναντίον μήνυση του λέγοντας ότι ο κ. Ζαφειράκης του επιτέθηκε και τον χτύπησε γι’ αυτό και ο κ. Ζαφειράκης προχώρησε σε νέα μήνυση εναντίον του λέγοντας ότι ψεύδεται. Τελικά μετά από αρκετές ώρες παραμονής στο Αστυνομικό Τμήμα και οι δύο άντρες αφέθηκαν ελεύθεροι αφού ο εισαγγελέας Τρίπολης αποφάσισε η υπόθεση να εκδικαστεί σε τακτική δικάσιμος.

Ο Πολιτιστικός Φιλοζωικός Σύλλογος Τρίπολης θα καταθέσει τις επόμενες μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία καθώς η δημοτική αρχή δεν έχει συστήσει την αρμόδια Πενταμελή Επιτροπή ώστε να αποφασίζει αυτή για την ορθή διαχείριση των αδέσποτων όπως ο νόμος 4093/2014 ορίζει και εδώ και χρόνια τα αδέσποτα ζώα ουσιαστικά εξαφανίζονται αφού παραμένουν διά βίου έγκλειστα – αν και αυτό ο νόμος το απαγορεύει – χωρίς ποτέ να γίνεται γνωστό αν ζουν ή κάτω υπό ποιες συνθήκες πεθαίνουν.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με την Διαύγεια όπως μπορείτε να δείτε εδώ ο Δήμος Τρίπολης πληρώνει κάθε μήνα 1.308 ευρώ ως ενοίκιο στον κ. Μαριόλα για την φύλαξη σκύλων χωρίς να προσδιορίζεται ο αριθμός των αδέσποτων που κρατούνται εκεί έγκλειστα.

Το www.zoosos.gr απευθύνθηκε στον Δήμο Τρίπολης για το θέμα και αναμένουμε τόσο την άποψη του κ. Μαργιόλα επί του ζητήματος αλλά και του αρμόδιου αντιδημάρχου Δημήτριου Σταματόπουλου ο οποίος παρά την κρούση μας αρνήθηκε να κάνει κάποια δήλωση καθώς περιμένει το πόρισμα (!) της Αστυνομίας. Μάλιστα όταν ζητήσαμε από την δημοτική υπάλληλο Έφη Γιαννίκα το τηλέφωνο του κ. Μαριόλα ώστε να καταγράψουμε την άποψη του στο ρεπορτάζ μας αρνήθηκε να μας το δώσει λέγοντας ότι αυτά είναι προσωπικά δεδομένα.

Πηγή: http://www.zoosos.gr/