Χαμός στον Βόλο για τη φάτνη του Μπέου!

Την “φαεινή” ιδέα να στηθεί μια φάτνη με αληθινά ζώα στον Βόλο είχε ο Δήμαρχος της πόλης Αχιλλέας Μπέος. Μπορεί η συγκεκριμένη φάτνη να έκλεψε τις εντυπώσεις των περαστικών, το γεγονός ωστόσο προκάλεσε αντιδράσεις από μέλη του φιλοζωικού σωματείου.

Τα τρία αρνάκια, καθώς και ένα πόνι, φιλοξενούνται σε αυτή την διαφορετική φάτνη που έστησε ο δήμος Βόλου στην κεντρική πλατεία του Αγίου Νικολάου. Τα ζωάκια έκλεψαν τις καρδιές μικρών και μεγάλων, αλλά οδήγησαν τον Δήμαρχο στο Αστυνομικό Τμήμα μετά από καταγγελία φιλόζωων!

«Τα ζώα αυτά είναι ιδιοκτησία κάποιου βοσκού. Εμείς του παραχωρήσαμε το χώρο αυτό να τον φιλοξενήσουμε για 40 μέρες. Οπότε τρώνε πίνουν τα βγάζουμε έξω να ξεμουδιάζουν. Εγώ βάζω κάθε πρωί ξέρετε μια κάπα και ένα μπαστούνι και τα κάνω βόλτα ελάτε να με δείτε βοσκό», είπε ο κ. Μπέος χαρακτηριστικά. Από την πλευρά της, η πρόεδρος του φιλοζωικού σωματείου «Κόσμος και φύση» κ. Τσιρογιάννη, τόνισε ότι «τα ζώα είναι εκεί παράνομα» και πως «τα αρνιά αυτά είναι μικρά και θα έπρεπε να είναι με τη μάνα τους».

Σύμφωνα με τους φιλόζωους τα ζώα δεν θα έπρεπε να εκτίθενται για διασκέδαση και να ταλαιπωρούνται. Ολόκληρες οικογένειες όμως, κατεβαίνουν στο κέντρο του Βόλου για να δουν από κοντά τα αρνάκια.

Παρά τις καταγγελίες τα ζώα παραμένουν στη φάτνη, χαρίζοντας χαμόγελα στα μικρά παιδιά.

Πηγή: http://www.koutipandoras.gr/