Άγνωστος ο αριθμός των ζώων που έχουν εγκλωβιστεί στο φλεγόμενο πλοίο «Norman Atlantic»

Άγνωστος παραμένει ο αριθμός των ζώων που είτε πέθαναν (από τις φλόγες, τις αναθυμιάσεις κ.ο.κ.)  είτε διασώθηκαν μαζί τους τους επιβάτες του πλοίου «Norman Atlantic». Το www.zoosos.gr επικοινώνησε με μέλος φιλοζωικού σωματείου της Θεσσαλονίκης, η αδερφή της οποίας βρίσκεται ακόμα στο πλοίο, ενώ έχει ήδη σωθεί ο ανιψιός της, που αποβιβάστηκε στην Ιταλία πριν από μερικές ώρες.

Η γυναίκα που ταξίδευε προς την Ιταλία (και για ευνόητους λόγους δεν αναφέρουμε το όνομα της) για να παραστεί στην κηδεία της πεθεράς της είχε μαζί της τον γιο της και την σκυλίτσα της την Ρόζα.

Επειδή γνωρίζει τέσσερις ξένες γλώσσες, αφού διασώθηκε ο γιος της και η σκυλίτσα της οικογένειας, εκείνη έμεινε στο πλοίο.

Το Norman Atlantic φλέγεται επί 36 ώρες.

Όπως μας εξήγησε η αδερφή της παρέμεινε στο φλεγόμενο σκάφος για να βοηθήσει τους ξένους και η τελευταία επικοινωνία που είχε με την οικογένεια της ήταν χθες το βράδυ στις 21:00.

Είχε αναφέρει στην αδερφή της ότι τους έχουν δώσει φαγητό και μπουφάν και κουβέρτες για να αντέξουν το κρύο, αφού επί ώρες βρίσκονται στο κατάστρωμα. Μάλιστα ένας επιβάτης από τη Γερμανία της έδωσε το μπουφάν του για να αντέξει αλλά και την μπαταρία του κινητού του για να μπορέσει να είναι σε επαφή με την οικογένεια της για όσο θα είναι πάνω στο πλοίο.

Η γυναίκα περιέγραψε στην αδερφή της, που βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη και αγωνιά για την τύχη της, ότι κατά την επιβίβαση τους στο «Norman Atlantic» στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας είδε επιβάτες να έχουν μαζί τους τα σκυλιά τους.

Αλλά παραμένει άγνωστο αν τα ζώα επιβίωσαν, αν διασώθηκαν ή αν αφέθηκαν στην τύχη τους μέσα στο χαμό εγκλωβισμένα στις σκυλιέρες (που συνήθως βρίσκονται στο κατάστρωμα) ή σε άλλα σημεία του πλοίου «Norman Atlantic» που φλέγεται.

Το «Norman Atlantic» αυτή την ώρα ρυμουλκείται στις ακτές της Αλβανίας από τις οποίες απέχει περίπου ενάμιση μίλι και ήδη έχουν εντοπιστεί και περισυλλεγεί 5 νεκροί επιβάτες.

Πηγή: Άγνωστος ο αριθμός των ζώων που έχουν εγκλωβιστεί στο φλεγόμενο πλοίο «Norman Atlantic» | www.zoosos.gr