Έκθεση ΚΟΕ! Όλα …σχεδόν καλά και εντυπωσιακά!

Kείμενο-Φωτ0: Ν. Φωτακόπουλος

Αναμφισβήτητα ήταν η καλύτερη και η πλέον εντυπωσιακή έκθεση που διοργάνωσε ο Κυνολογικός Όμιλος Ελλάδος στην τριαντάχρονη πορεία του, το τριήμερο από 10 έως 12 Οκτωβρίου, με κύριο χορηγό την Royal Canin. Μπορεί οι συμμετοχές των σκύλων να μην έφτασαν αυτές που υπήρχαν πριν 15 χρόνια όμως ήταν οι πλέον μαζικές των τελευταίων ετών  εκ των οποίων πολλές από ξένες χώρες.  Την πρώτη μέρα συμμετείχαν 562 σκύλοι, την δεύτερη 655 και την τρίτη μέρα που ήταν Κυριακή 672. Το γεγονός ότι οι ξένοι εκθέτες μπορούσαν να διεκδικήσουν τρείς πρωταθληματικούς τίτλους (CAC –CACIB) σε αντίστοιχες εκθέσεις σε ένα μόνο ταξίδι ήταν μεγάλο κίνητρο.

Η φιλοξενία της έκθεσης του ΚΟΕ ως …συνιστώσα μια μεγαλύτερης έκθεσης ευρύτερου ενδιαφέροντος όπως είναι η ’’Κατοικίδια εν δράση’’  που περιλάμβανε γάτες, πουλιά, ερπετά κ.λ.π. έχει τα θετικά και τα αρνητικά της. Στα θετικά θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η διοίκηση του ΚΟΕ απαλλαγμένη από το άγχος της γενικότερης διοργάνωσης επικεντρώθηκε μόνο στο κυνολογικό μέρος κάτι που έπραξε με  μεγάλη επιτυχία. Στα αρνητικά (;) θα πρέπει να αναφέρουμε  την συνύπαρξη του ΚΟΕ με  εμπόρους σκύλων και ‘’πετσοπατζήδες’’ που διαθέτουν ..στοκ κουταβιών. Αυτή η συνύπαρξη προκάλεσε πολλά  αρνητικά σχόλια από μέλη του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος που διαφωνούν με την προβολή petshop  που εμπορεύονται σκύλους, στις Εκθέσεις του που υποτίθεται ότι έχουν ως στόχο την υπεύθυνη εκτροφή και κυνοφιλία.

koe2

Aξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτή την έκθεση γιορτάστηκαν (;) τα τριάντα χρόνια του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος με… μάγους, τούρτα και σοκολατάκια που μοιράστηκαν στους κυνόφιλους που είχαν μείνει ως το βράδυ της Κυριακής για να  παρακολουθήσουν το Best in Show.

Στο καθαρά κυνολογικό μέρος το τριήμερο συνοδεύτηκε από την απόλυτη επιτυχία του μαύρου Σκωτικού Τέρριερ Raiskoe Naslagdenie Vam I Ne Snillas. που  κατέκτησε και τις τρείς μέρες τον τίτλο του ΄Καλύτερου Έκθεσης’’ . Αξίζει να σημειωθεί ότι ο  Raiskoe Naslagdenie Vam I Ne Snillas είναι πρωταθλητής έντεκα  διαφορετικών χωρών  και πλέον πρωταθλητής Ελλάδος! Μείνετε …συντονισμένοι στο www.kynology.gr για να δείτε και τις νεότερες αναρτήσεις σχετικά με την έκθεση του ΚΟΕ και όσα διαδραματίστηκαν σε αυτή.

scotishterrier