Ένα σπιτάκι αποκλειστικά για συνταξιοδοτημένους σκύλους αστυνομικούς!

Όταν κάθε ημέρα έρχεσαι σε επαφή με σκύλους δεν μπορείς παρά να αποκτήσεις ένα ιδιαίτερο συναισθηματικό δέσιμο μαζί τους. Κάπως έτσι ένιωσε και ο Bai Yan, Κινέζος συνοδός αστυνομικών σκύλων ο οποίος όμως το πήγε ένα βήμα παραπέρα: τους έφτιαξε σπίτι έτσι ώστε να ζουν καλά και προστατευμένα και μετά τη …συνταξιοδότησή τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του odditycentral.com, ο 55χρονος Bai Yan δουλεύει ως συνοδός σκύλων της αστυνομίας από το 2004 έχοντας από τότε εκπαιδεύσει περίπου 30 σκύλους. Στην διάρκεια αυτών των ετών ο συναισθηματικός δεσμός που ανέπτυξε μαζί τους τον ώθησαν να «ξοδέψει» τα τελευταία επτά χρόνια και περίπου 150.000 δολάρια για να φτιάξει κατάλυμα για …συνταξιούχους σκύλους αστυνομικούς.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο ίδιος στα κινεζικά μέσα ενημέρωσης ένας λόγος που τον οδήγησε να προχωρήσει στο εγχείρημά του ήταν όταν είδε έναν συνταξιούχο αστυνομικό σκύλο εντελώς παραμελημένο από τον νέο του ιδιοκτήτη να σέρνεται στην βρωμιά με μία αλυσίδα γύρω από τον λαιμό του και ένα μπολ με χαλασμένο φαγητό μπροστά του.

Σημειώνεται πως τα συνταξιοδοτημένα σκυλιά δίνονται συνήθως για υιοθεσία και είναι σχεδόν ανύπαρκτη η αξιολόγηση των πιθανών ιδιοκτητών τους.

Ένας ακόμη καθοριστικός παράγοντας στην απόφασή του να φτιάξει το σπιτάκι αυτό ήταν, όπως αναφέρει, και η άρνησή του να ακολουθήσει την συμβουλή των κτηνιάτρων και να κάνει ευθανασία στο ηλικιωμένο σκυλάκι του το οποίο είχε διαγνωσθεί με καρκίνο του δέρματος.

Αντίθετα, ο Bai Yan έκανε τον Sonny, ένα σκύλο Αλσατίας, καθημερινά μπάνια ώστε να μπορέσει να κρατήσει την κατάστασή του υπό έλεγχο. Η εμπειρία του Yan τον έκανε να καταλάβει πως τα ηλικιωμένα σκυλιά, όπως και οι άνθρωποι χρειάζονται καθημερινή φροντίδα.

Έτσι, το 2010, ο Bai νοίκιασε ένα οικόπεδο στην πόλη Hangzhou, και το μετέτρεψε σε ένα πλήρως λειτουργικό σπίτι για ηλικιωμένα σκυλάκια της αστυνομίας, το οποίο περιλαμβάνει μεγάλα δρομάκια, μαθήματα κατά των επιθέσεων μέχρι και νεκροταφείο σκύλων όπου βρίσκονται θαμμένα 26 σκυλάκια.

PHOTO ONE DAY ONE 2

Πηγή: One Day, One Life

photo one day one 3

Πηγή: One Day, One Life

Ο Bai Yan επισκέπτεται τους σκύλους τρεις φορές την ημέρα, ενώ ξυπνά στις 4 το πρωί προκειμένου να προλάβει να τα ταΐσει και να περάσει χρόνο με το καθένα από αυτά πριν πάει στη δουλειά του. Μάλιστα, κάθε ημέρα παίρνει και έναν από αυτούς τους σκύλους στη δουλειά του, ώστε να τους προσφέρει λίγο ενθουσιασμό.

Όπως ο ίδιος λέει «Θέλω να τους προσφέρω χαρά στα τελευταία χρόνια της ζωής τους» τονίζοντας πως «έχουν αγωνιστεί στο πλευρό μου για χρόνια και τα νοιώθω οικογένειά μου».

PHOTO ONE DAY ONE 5

Πηγή: One Day, One Life

Προσθέτει πως παρά του ότι αρκετοί έχουν προσφερθεί να τον βοηθήσουν ή να συνεισφέρουν στις προσπάθειές του πάντα το αρνείται καθώς πιστεύει πως επειδή είναι η οικογένειά του είναι και δικιά του η ευθύνη τους.

cnn.gr