Έσωσαν Σέττερ που είχε πέσει σε πηγάδι στη διάρκεια κυνηγίου!

Τον σκύλο που εγκλωβίστηκε σ’ ένα φυσικό πηγάδι σε ορεινή περιοχή της Ξάνθης κατάφεραν να βγάλουν σώο και αβλαβή τα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Ξάνθης που συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης που οργανώθηκε στις 2 Φεβρουαρίου.

Το ζώο είχε πέσει σε αυτή τη φυσική τρύπα βάθους περίπου τεσσάρων μέτρων την προηγούμενη μέρα ενώ βρισκόταν εκεί για κυνήγι και παρά το γεγονός ότι οι κυνηγοί, που διαπίστωσαν ότι το σκυλί είχε εξαφανιστεί και βρήκαν που είχε πέσει, προσπάθησαν να το βγάλουν δεν τα κατάφεραν αφού για τον απεγκλωβισμό του απαιτούνταν ειδικές ικανότητες και εξοπλισμός, τον οποίο δεν διέθεταν.

Ο Σαράντης Πασχάλης πρόεδρος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Ξάνθης εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι η τρύπα αυτή βρίσκεται στο παλιό μονοπάτι που οδηγεί από την Παλιά Χρύσα προς το όρος Τσάλι και τις επόμενες μέρες θα πάνε ξανά εκεί για να καλύψουν την είσοδο της με πλέγμα καθώς έτσι καλυμμένη που είναι από τα φυτά αποτελεί παγίδα και για τους ανθρώπους.

Το ζώο παρά την πτώση από τέτοιο ύψος ευτυχώς δεν τραυματίστηκε και αφού κατάφερε να το βγάλει από εκεί ο Σεμπέκ Χασάν που είναι ορειβάτης και ένα από τα νεαρότερα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Ξάνθης το παρέδωσε στον ιδιοκτήτη του.
Πηγή: http://www.zoosos.gr