Έφυγε ο Ντόντις, ένας τετράποδος “θρύλος” της Αλεξανδρούπολης

Tο πρωί της Δευτέρας 5 Φεβρουαρίου, ο Ντόντις, ο αδέσποτος “θρύλος” της Αλεξανδρούπολης, η μακροβιότερη μασκότ του κέντρου, 17,5 ετών, σηκώθηκε με δυσκολία από το “κρεβάτι” του, το πεζοδρόμιο του δημαρχείου, τεντώθηκε, χασμουρήθηκε και ξεκίνησε για την καθημερινή, πρωινή του βόλτα.

Περπατούσε πια με δυσκολία, αλλά ποτέ δεν έχανε το κουράγιο και την όρεξή του. Ο Ντόντις στις παρελάσεις και σε κάθε είδους μάζωξη και “τζερτζελέ”, δήλωνε πάντα “παρών”.

Εκείνο λοιπόν το πρωί, ο Ντόντις πέρασε σχεδόν από όλα του τα στέκια, περιμένοντας τα χάδια και τους μεζέδες από τους ανθρώπους που όλα αυτά τα χρόνια τον φρόντιζαν και τον αγαπούσαν. Αργότερα, η βόλτα του αυτή θα μεταφράζονταν ως αποχαιρετισμός. Λίγες ώρες αργότερα, ενώ ήταν χαμένος σε κάποιο όμορφο σκυλίσιο όνειρο, η καρδούλα του σταμάτησε να χτυπά. Το νέο μεταδόθηκε γρήγορα και οι άνθρωποι που τον φρόντιζαν έτρεξαν να τον πάρουν για να τον θάψουν όπως του άξιζε.

Ο Ντόντις έζησε 17,5 χρόνια στους αφιλόξενους δρόμους της Αλεξανδρούπολης, περίπου 14 χρόνια περισσότερα από τα 3 έτη που αναφέρουν οι έρευνες για το μέσο όρο του προσδόκιμου ζωής ενός αδέσποτου. Είχε την αδιάκοπη φροντίδα μίας μεγάλης ομάδας ανθρώπων, που με τον ίδιο τρόπο έχουν υπό την προστασία τους πολλά ακόμη αδέσποτα που δημιούργησαν και συνεχίζουν να δημιουργούν, χωρίς καμία συνέπεια, κάποιοι ανεύθυνοι…

Οι άνθρωποιπου τον αγάπησαν του λένε Αντίο, Ντόντι μας. Χαιρετίσματα στην Κανέλλα, τον Αλή και τις άλλες ψυχούλες.

Πηγή: https://alexpoli.gr