Έχεις εμπιστοσύνη στον κτηνίατρο σου; Τι έδειξε η έρευνα…

Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Βρετανία αποκάλυψε πως οι Κτηνίατροι απολαμβάνουν πολύ μεγάλο ποσοστό εμπιστοσύνης – αποδοχής από το κοινό που φθάνει μάλιστα στο 94%. Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν 2.000 άτομα και ρωτήθηκαν κατά πόσο εμπιστεύονται μια σειρά επιστημόνων. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά και οι Κτηνίατροι κατέλαβαν την τρίτη θέση με ποσοστό 94% ξεπερνώντας άλλους  επιστήμονες όπως τους Παθολόγους, τους Οδοντιάτρους και τους Εκπαιδευτικούς.

Σχολιάζοντας τα ευρήματα, ο πρόεδρος του Βρετανικού Κτηνιατρικού Συλλόγου  John Blackwell, δήλωσε: “Το επάγγελμα του κτηνιάτρου έχει θέσει πολύ υψηλά πρότυπα και ότι οι κτηνίατροι ανησυχούν ιδιαίτερα για το πώς οι πελάτες τους – αλλά και η ευρύτερη κοινωνία – αντιλαμβάνονται το ρόλο τους.. Έτσι είναι ιδιαίτερα ενθαρυντικό να βλέπουμε την υψηλή θέση που κατέχει ο Κτηνίατρος στο το ευρύ κοινο”.

Η έρευνα αποκάλυψε επίσης ότι το 78 % των ανθρώπων που χρησιμοποιούν οι κτηνιατρικές υπηρεσίες είναι ικανοποιημένοι ή πολύ ικανοποιημένοι με το επίπεδο των υπηρεσιών που λαμβάνουν. Επιπλέον, η έρευνα διαπίστωσε ότι το 70 % των ατόμων που χρησιμοποιούν τις κτηνιατρικές υπηρεσίες αξιολόγησαν ως δίκαια, καλό και εξαιρετικά τα χρήματα που πληρώνουν για κτηνιατρικές υπηρεσίες.

Για την ιστορία να αναφερθεί πως την πρώτη θέση στην έρευνα κατείχαν οι φαρμακοποιοί με 97% και τη δεύτερη οι οπτικοί με 95%.

ΠΗΓΗ: DIAGNOVET