Αγέλη λύκων επιτέθηκε σε πόλη του Ιράν!

Μία αγέλη  τουλάχιστον 50 λύκων απωθήθηκε με ασφάλεια από τα μέλη του Πυροσβεστικού Σώματος, στην επαρχία του  Δυτικού Αζερμπαϊτζάν του Ιράν, μετά από αναφορές για αυξανόμενη απειλή από τα άγρια ​​ζώα.

Οι λύκοι είχαν συγκεντρωθεί σε έναν φρουτόκηπο κοντά στη νεόκτιστη πόλη Kooye Farzaneh στα προάστια της πόλης Takab, καθιστώντας τον τη νύχτα φωλιά τους, όπου δημιούργησαν πανικό στον πληθυσμό ιδίως μέσω νυχτερινών γρυλισμάτων και ουρλιαχτών, δήλωσε ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Takab, Rasoul Shadabi, το Σάββατο.
Πυροσβέστες απεστάλησαν στην περιοχή, όπου έστησαν παγίδες κρότου, άναψαν φωτιά και πέταξαν πυροτεχνήματα για να φοβίσουν τα άγρια ​​ζώα .
Οι πυροσβέστες, με τη βοήθεια ενός αριθμού κατοίκων της περιοχής, είχαν εμπλακεί στην επιχείρηση από τις 17:00 της Πέμπτης ως τις  02:00 την Παρασκευή και τελικά κατάφεραν να διώξουν την αγέλη και να καταστρέψουν  το κρησφύγετό του. Η αγέλη πήγε πίσω στα κοντινά βουνά, από πού ήρθαν. Σύμφωνα με τον Shadabi, ούτε ένας λύκος δεν τραυματίστηκε κατά την επιχείρηση.
Μια άποψη της Takab στο Δυτικό Αζερμπαϊτζάν,επαρχία του Ιράν
Οι Ιρανικοί λύκοι, ένα υποείδος του γκρίζου λύκου, τείνουν να είναι ελαφρώς μικρότεροι από ό, τι οι Βορειοευρωπαίοι και Αμερικάνοι συγγενείς τους, φτάνει  περίπου 45 εκατοστά (18 ίντσες) έως 76 εκατοστά (30 ίντσες) ύψος και ζυγίζει περίπου μεταξύ 25 κιλά (£ 55 ) και 30 κιλά(70 λίβρες).
Η ανοικτή γκρι γούνα τους είναι κοντή είτε με λίγο ή καθόλου υπόστρωμα, λόγω του ξηρότερου και σκληρότερου κλίματος στο οποίο ζουν.