Ακτιβιστές έσωσαν 200 beagle που προορίζονταν για πειράματα!

Την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 100 περίπου ακτιβιστές συγκεντρώθηκαν σε μια διαμαρτυρία κατά των πειραμάτων στα ζώα, έξω από το Royal Institution στην περιοχή Σάο Ρόκε. Κατά την διάρκεια της νύχτας (ξημέρωμα Παρασκευής 18 Οκτωβρίου) κατάφεραν να διασώσουν περίπου 200 σκυλιά Beagle που προορίζονταν για πειράματα.

Beagle τα σκυλιά των εργαστηρίων…
 
Το αντικείμενο δοκιμών σε ζώα είναι για πολλά εργαστήρια τα σκυλιά Beagle, μιας και έχουν εκτραφεί να είναι φιλικά, υπάκουα, και είναι ευκολότερη η χρήση τους, και αν και τα υποβάλουν σε διάφορα πειράματα, με ένεση, εισπνοή ή ταΐζοντας τα με τα σκευάσματα, αυτά δεν είναι επιθετικά.

Τα σκυλιά πειραματόζωα ζουν περιορισμένα σε κλουβιά, συχνά σε κτίρια χωρίς φυσικό φως, και έτσι συνήθως περνάνε για όλη τους την ζωή, χωρίς να έχουν δει ποτέ τον ήλιο ή τον ουρανό, ακόμα και το φυσικό έδαφος είναι άγνωστο για αυτά.

Ακόμα στα σκυλιά πολλές φορές αν όχι όλες, αφαιρούν τις φωνητικές τους χορδές, για να μην ακούγονται όταν κλαίνε.

Τρέφονται με ειδικά σκευάσματα, ειδικά σχεδιασμένα για να ελαχιστοποιήσουν τα απόβλητα τους, πράγμα που σημαίνει ότι η τροφή τους δεν έχει γεύση, δεν παίζουν έξω ή να αλληλεπιδρούν με άλλα ζώα ή ανθρώπους.

Με λίγα λόγια, τα σκυλιά αυτά γεννήθηκαν για να ζουν σε ένα απάνθρωπο περιβάλλον, και να δέχονται συνέχεια δόσεις πόνου και δηλητηρίων.

Δείτε φωτογραφίες από την διάσωση