Αν είσαι φοιτητής-φοιτήτρια και δίνεις εξετάσεις πάρε κουτάβι…

Μια καινοτόμα μέθοδο σκοπεύει να εφαρμόσει το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ στην Αγγλία θέλοντας να απαλύνει τους φοιτητές από το στρες της εξεταστικής περιόδου.

Πιο συγκεκριμένα μια ομάδα από 20 κουτάβια λαμπραντόρ (από σκύλους-οδηγούς) θα βρίσκονται στο Πανεπιστήμιο καθόλη τη διάρκεια της εξεταστικής περιόδου τα οποία θα μπορούν να τα επισκέπτονται οι “αγχωμένοι” φοιτητές λίγο πριν τις εξετάσεις.

Όπως έχει αποδειχτεί και σε πολλές έρευνες οι άνθρωποι που έρχονται σε επαφή με ένα χαριτωμένο σκύλο έχουν χαμηλότερη αρτηριακή πίεση (σε στρεσογόνες καταστάσεις) ενώ το ολιγόλεπτο παιχνίδι με ένα σκύλο αυξάνει τα επίπεδα της σεροτονίνης και της ντοπαμίνης, που οδηγεί σε ηρεμία και χαλάρωση.

Αξίζει να αναφερθεί πως το πρόγραμμα διεξάγεται με τη βοήθεια σκύλων-οδηγών και οι φοιτητές  που θα συμμετάσχουν καλούνται να κάνουν μια προτεινόμενη δωρεά £ 2 ενισχύοντας το έργο των σκύλων-οδηγών.

Τέλος μόνο ένας περιορισμένος αριθμός ανθρώπων θα επιτρέπονται στην αίθουσα, για 15 υποδοχές λεπτό, προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι δεν θα ταραχτουν τα κουτάβια.

Πηγή: http://www.diagnovet.gr/