Απίστευτο! Σκύλος έσωσε νεογέννητο που είχε θαφτεί ζωντανό σε χωράφι

Το ενός μηνός αγόρι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενή παλμό και υποθερμία

Από τη μία ένα κυνηγόσκυλο που εξελίχθηκε σε σωτήρας και από την άλλη το χειρότερο πρόσωπο του ανθρώπου. Ένα σκυλί εντόπισε από τη μυρωδιά του ένα νεογέννητο, το οποίο είχαν θάψει ζωντανό σε ένα χωράφι, προφανώς για το «ξεφορτωθούν», όντας προϊόν κάποιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης.

Το απίστευτο αυτό περιστατικό έλαβε χώρα στην περιοχή Τσονγκπινγκ, στην Κίνα. Ο ιδιοκτήτης του σκύλου έμεινε άναυδος όταν το τετράποδο τον παρακίνησε να μεταβεί στο σημείο που είχε σκάψει και είχε φέρει στο φως το νεογέννητο μωρό.

Το παιδί ήταν τυλιγμένο σε ένα άσπρο πανί και είχε θαφτεί σε ένα σημείο ανάμεσα σε θάμνους και πεσμένα φύλλα από δέντρα, ώστε να μην διακρίνεται από κανένα σημείο το φρεσκοσκαμμένο χώμα.

Το μωρό μεταφέρθηκε αμέσως σε κλινική στην Wutan Town, προκειμένου να του παρασχεθεί ιατρική βοήθεια και να μείνει ζωντανό, καθώς βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση. Το μόλις ενός μήνα μωρό είχε ασθενή παλμό και εξαιρετικά χαμηλή θερμοκρασία.

Ο σκύλος που έσωσε το μωρό

«Λίγη ώρα ακόμη και θα είχε καταλήξει», δήλωσε ένας από τους γιατρούς που το ανέλαβαν. «Το πρόσωπό του είχε καλυφθεί ολόκληρο από λάσπη», τόνισε ο ιδιοκτήτης του σκύλου, ο οποίος έσωσε το νεογέννητο αγόρι.

Η αστυνομία έδωσε μία -αν μη τι άλλο- περίεργη ερμηνεία, καθώς ο εκπρόσωπος υποστήριξε ότι η οικογένειά του ενδεχομένως να πίστευε ότι έχει πεθάνει και γι’ αυτό το έθαψαν εκεί.

Το σημείο που το είχαν θάψει…

Το χωράφι που βρέθηκε το μωρό

Πηγή: http://www.protothema.gr