Απαγόρευση εισόδου σε μητέρα γιατί εκτός από το βρέφος είχε μαζί και τον σκύλο της.

κείμενο-φωτο: Ν. Φωτακόπουλος

Eνα ακόμα περιστατικό που διαδραματίστηκε χθες, στην είσοδο  του ΟΑΕΔ στην οδό Σταδίου της Αθήνας, επιβεβαιώνει ότι η κοινωνία  και φυσικά η πολιτεία μας είναι …κυνοφοβική. Θεωρεί (και) τους δεσποζόμενους σκύλους σιχαμερούς και επικινδύνους για την δημόσια υγεία και τους απαγορεύει να μπουν σε κτήρια δημοσίων υπηρεσιών..

-Ο γράφων ήταν  αυτόπτης μόρτης όταν η αυστηρή φύλακας  απαγόρεψε, παρά τις διαμαρτυρίες κάποιων  περαστικών, σε μια κυρία να εισέλθει στο κτήριο μαζί με τον σκύλο της. Η ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης περίπτωσης ήταν το γεγονός οτι η ιδιοκτήτρια του σκύλου όταν μητέρα ενός βρέφους το οποίο έφερε σε μάρσιπο. Ούτε αυτή η ΄΄λεπτομέρεια΄΄ ήταν αρκετή για να πείσει την φύλακα  να επιτρέψει την είσοδο στην απελπισμένη μητέρα..

volta2

Οι εντολές ήταν αυστηρές. Απαγορεύεται η είσοδος σε σκύλους! Φυσικά  εξω από το κτήριο του ΟΑΕΔ δεν υπήρχε κάποιος χώρος ή κάποια υποδομή για να δεθεί ο σκύλος μέχρι να τελειώσει η πολίτης την συναλλαγή της με την δημόσια υπηρεσία. Η λύση όπως γίνεται συνήθως δόθηκε από παριστάμενους πολίτες που προσφέρθηκαν να κρατήσουν τον σκύλο για ώση ώρα χρειαστεί. Για μια ακόμα φορά η κυνοφοβία βγήκε νικήτρια.

-Και μια διευκρίνηση για αποφυγή παρεξηγήσεων. Το κείμενο αυτό σε καμία περίπτωση δεν στρέφεται κατά της εργαζόμενης που ήταν  υπεύθυνη εισόδου. Ξέρουμε όλοι ότι εκτελούσε υπηρεσιακές εντολές όπως όλοι οι χαμηλόμισθοι υπάλληλοι των ιδιωτικών εταιρειών σεκιούριτι..