Απόφαση …ρόπαλο! Πρόστιμο 30.000 ευρώ για κακοποίηση κουταβιού!

Στις 18 Οκτωβρίου ένας κάτοικος της Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης καταγγέλθηκε στην Αστυνομία από τους γείτονες του επειδή έδερνε το σκυλί του. Φιλόζωοι, οι οποίοι έκαναν βόλτα με τα ζώα τους άκουσαν τα ουρλιαχτά του μικρόσωμου σκυλιού – που το βλέπετε στη φωτογραφία – και μπήκαν μπροστά για να το προφυλάξουν, ενώ ο Γ.Γ. μαινόμενος ούρλιαζε «αφήστε με δικό μου είναι ό,τι θέλω το κάνω!».

Το περιπολικό του ΙΖ Αστυνομικού Τμήματος Σταυρούπολης, που κλήθηκε και  έφτασε επί τόπου, τον αναζήτησε, τον έπιασε και τον οδήγησε στο τμήμα. Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας συνελήφθη, δικάστηκε και καταδικάστηκε αφού τρεις αυτόπτες μάρτυρας κατέθεσαν ότι τον είδαν να δέρνει το σκυλάκι.

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον καταδίκασε σε 14 μήνες ποινή φυλάκισης με αναστολή και 5.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο.

Όμως λίγες μέρας μετά το συμβάν του βεβαιώθηκε από την Αστυνομία και επικυρώθηκε από τον Ευάγγελο Παύλου, αναπληρωτή προϊστάμενο της Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, και διοικητικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ. Ο δράστης αν και στις 24 Οκτωβρίου κατέθεσε ένσταση αυτή απορρίφθηκε.

Δείτε εδώ το έγγραφο βεβαίωσης του προστίμου όπως δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια.

Σύμφωνα με την αυτόπτη μάρτυρα, που υπερασπίστηκε τη ζωή του ζώου, το φιλοζωικό σωματείο η «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ – Η ΑΓΑΠΗ» και η πρόεδρος του Ιζαμπέλα Μποτονάκη, ανταποκρίθηκε άμεσα στην έκκληση, που έκανε για βοήθεια, και την καθοδήγησε σωστά, ώστε η Αστυνομία να της παραδώσει προσωρινά το σκυλί αφού ο δράστης το ζητούσε πίσω.

Η κα Μποτονάκη εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι ο δράστης που θεωρεί το ζώο κτήμα του παρ’ όλη τη βαριά καταδίκη αφού τα χρήματα είναι πάρα πολλά συνεχίζει να απειλεί και ζητάει το σκυλί πίσω.


Πηγή: Τον καταδίκασε το δικαστήριο, του επιβλήθηκε και διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ επειδή έδερνε το σκυλί του | www.zoosos.gr