Αράχωβα: Σκύλος εγκλωβίστηκε επί μέρες σε βράχο. Ο Hero τα κατάφερε και ψάχνει σπίτι

Η Εύη Σύρου, μια συμπολίτης μας έμαθε για ένα σκύλο ο οποίος βρισκόταν εγκλωβισμένος επί τουλάχιστον τρία μερόνυχτα σχεδόν ακούνητος σε ένα βράχο στη μέση του πουθενά.

Αμέσως χωρίς να σκεφτεί το παραμικρό αποφάσισε να δράσει και να μας αποδείξει πως ναι, υπάρχουν ακόμα άνθρωποι με Α κεφαλαίο. Τη ν εν λόγω ιστορία έμαθα όταν φίλος μου κοινοποίησε τη δημοσίευσή της. Επικοινώνησα με την κ. Σύρου για να μου μιλήσει για αυτό και να της εκφράσω και την επιθυμία μου να βοηθήσω τον Hero, όπως τον ονόμασαν.

Όπως μου είπε, προχθές το βράδυ την ενημέρωσαν πως ένας σκύλος ήταν εγκλωβισμένος 3 ολόκληρες μέρες σε έναν βράχο στην περιοχής της Αράχωβας Βοιωτίας.

Έτσι, χθες το βράδυ χωρίς δεύτερη σκέψη αποφάσισε να πάει μαζί με άλλα 3 άτομα να τον βοηθήσουν, ένας εξ αυτών Εθελοντής Πυροσβέστης στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιβαδειάς.

“Κανονίσαμε 3 άτομα να πάμε να δούμε τι γίνεται.. Αυτό που αντικρίσαμε ξεπερνούσε οτιδήποτε είχαμε στο μυαλό.. σε μια δύσβατη περιοχή γεμάτη πουρνάρια και τόσο σαθρό έδαφος που γλίστραγες για πλάκα, πάνω σε έναν απότομο βράχο, είχε εγκλωβιστεί ένας σκυλάκος.. Όρθιος και ακριβώς στην ίδια στάση για 3 μερόνυχτα (τουλάχιστον) με τον κίνδυνο στην παραμικρή του κίνηση να πέσει και να χτυπήσει άσχημα”, σημειώνει.

“Παρότι δεν ήμασταν προετοιμασμένοι για κάτι τέτοιο, ούτε εξοπλισμένοι κατάλληλα, αποφασίσαμε να δράσουμε άμεσα γιατί η κατάσταση ήταν κρίσιμη. Ξεκινήσαμε με τον Βασίλη να πλησιάσουμε τον σκύλο ενώ ο τρίτος της παρέας προσπαθούσε να μας κατευθύνει από την απέναντι πλαγιά γιατί εμείς δεν είχαμε ορατότητα”, αναφέρει και στην ανάρτησή της στο Facebook, τονίζοντας πως “με πολλή μεγάλη δυσκολία καταφέραμε να τον πιάσουμε. Ήταν τόσο εξαντλημένος που αμέσως κατέρρευσε”.

“Και τώρα τα πραγματικά δύσκολα.. πως επιστρέφεις από μια πολλή δύσβατη περιοχή με ένα έξτρα βάρος 30+ κιλών που με το ζόρι στέκεται όρθιο και χωρίς κατάλληλο εξοπλισμό;”, λέει και αναφέρει πως μετά από περίπου 3 ώρες και χωρίς σημαντικες απώλειες την διάσωση του σκυλάκου, τα κατάφεραν!”.

“Με υπερπροσπάθεια δική μου και του Βασίλη και την βοήθεια που μας ήρθε την καταλληλότερη στιγμή, καθώς ήρθε 4ο άτομο και με πριόνι άνοιξε μονοπάτι μέσα από τα πουρνάρια για να περάσουμε, τα καταφέραμε”, λέει χαρακτηριστικά.

O Hero απέκτησε προσωρινό όνομα αλλά ελπίζει σε ένα μόνιμο. Θα φιλοξενηθεί για τις επόμενες 2 μέρες σε περιφραγμένο χώρο. Δυστυχώς αν δεν βρεθεί άλλη φιλοξενία ή υιοθεσία θα επιστρέψει κοντά στην περιοχή που βρέθηκε. Είναι νεαρός σε ηλικία και περίπου 30 κιλά.

“Ο Hero πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις για να καταφέρει να ζήσει. Στον δρόμο ξέρουμε όλοι ότι δεν θα έχει μέλλον”, τονίζει.

Όσοι θέλετε να βοηθήσετε, στο προφίλ της Εύης Σύρου στο Facebook

Πηγή: http://news247.gr/