Αστυνομικοί σκύλοι εναντίον χούλιγκανς!

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να ελεγχθεί η όλο και επιδεινούμενη κατάσταση με την βία στα γήπεδα ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως επιστρατεύει όλο το φάσμα των “Θατσερικών μέτρων” προωθώντας την εισαγωγή στα γήπεδα ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων

Σκοπός των ειδικών αυτών σκύλων από κοινού με τους χειριστές τους αστυνομικούς θα είναι η καλύτερη αντιμετώπιση των γηπεδικών επεισοδίων, σύμφωνα και με τις αναφορές του υπουργού.

Έτσι, όπως διαβάζουμε στον “ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ” σε απαντητική του επιστολή προς τη Βουλή, ημερ. 4/2/2016, μετά από σχετική ερώτηση του βουλευτή Γιώργου Περδίκη, ο Ιωνάς Νικολάου αναφέρει ότι η χρησιμοποίηση σκύλων για την αντιμετώπιση της οχλαγωγίας και του χουλιγκανισμού αποτελεί ένα από τα μέτρα που εξετάζονται στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας για εφαρμογή διαφόρων δράσεων με σκοπό την πλήρη εξάλειψη των φαινομένων βίας στους αθλητικούς χώρους.

Ο υπουργός συμπληρώνει ότι αν και οι διεργασίες προς αυτή την κατεύθυνση βρίσκονται ακόμα σε πρώιμο στάδιο και πρόθεση της Πολιτείας είναι όπως, προτού ληφθούν αποφάσεις επί του θέματος, να υπάρξει πλήρης και τεκμηριωμένη μελέτη, προτού ληφθεί η οποιαδήποτε απόφαση. Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας, σύμφωνα με τον κ. Νικολάου, θα πραγματοποιηθεί η αναγκαία διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς περιλαμβανομένων βεβαίως και των φιλοζωικών οργανώσεων.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο χρησιμοποίησης σκύλων που φιλοξενούνται σε καταφύγια ζώων, ο υπουργός Δικαιοσύνης στην επιστολή του αναφέρει πως, η Αστυνομία, αναγνωρίζοντας το γεγονός ότι στους χώρους αυτούς παρατηρείται συχνά υπερπληρότητα, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τα διάφορα καταφύγια και στις περιπτώσεις που διαθέτουν σκύλους που πληρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές για χρήση τους σε αστυνομικά καθήκοντα (κατηγορία, ηλικία, μορφολογικά χαρακτηριστικά) αυτοί θα εντάσσονται στην Αστυνομία.

Πηγή: http://www.newsit.com.cy/