Ασφαλιστικό ταμείο για σκύλους της Αστυνομίας!

Επιμέλεια: Ν Φωτακόπουλος

Ασφαλιστικό ταμείο δημιουργεί η Κτηνιατρική Σχολή και η υπηρεσία αστυνομικών σκύλων  UC Davis της Καλιφόρνιας  για την περίθαλψη των  ζώων  που τραυματίζονται εν  ώρα καθήκοντος. Το Κτηνιατρικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο  του UC Davis έχει μακρά ιστορία στην  φροντίδα  των Κ-9 έχοντας περιθάλψει 65 αστυνομικούς  σκύλους  για έκτακτες περιπτώσεις τα τελευταία τέσσερα χρόνια ενώ παράλληλα  προσφέρει δωρεάν ετήσιες   οδοντιατρικές και οφθαλμολογικές εξετάσεις .

banner-Josera-kynology.gr

http://josera.gr/

Το ταμείο αρχικά θα χρηματοδοτηθεί από  25.000$ στα οποία θα συνεισφέρουν τόσο η Κτηνιατρική Σχολή όσο και η Αστυνομία . Όμως επειδή αυτό το ποσό μάλλον θα εξαντληθεί γρήγορα το πρόγραμμα δέχεται και προσφορές από το κοινό. Το μέσο κόστος της φροντίδας για τα προηγούμενα 65  καυλιά ήταν  $ 700 ανά σκύλο.   Ωστόσο, σε κρίσιμες περιπτώσεις, οι ιατρικές δαπάνες μπορεί να ανέλθουν σε  χιλιάδες δολάρια.

.Η πλειοψηφία αυτών των ιατρικών εξόδων  μέχρι τώρα καλύπτονταν από τον χειριστή του αστυνομικού σκύλου ή από την μονάδα στην οποία υπηρετούσε.

astunomia1

“Με την αυξανόμενη αναγνώριση της προσφοράς των αστυνομικών σκύλων όπως και των σκύλων διάσωσης υπάρχει η απαίτηση  τα ζώα αυτά να λαμβάνουν το υψηλότερο επίπεδο κτηνιατρικής φροντίδας”, λέει ο Matthew Carmichael, επικεφαλής του Αστυνομικού  Τμήματος. “Είμαστε τυχεροί να έχουμε ένα από τα καλύτερα κτηνιατρικά νοσοκομεία στον κόσμο εδώ στην πανεπιστημιούπολη UC Davis.”