Αττικό Πάρκο: “Τα τρόφιμα για ορισμένα ζώα επαρκούν μόλις για 2 εβδομάδες”

Φώτο: http://www.talcmag.gr/

Eπάρκεια 15 ημερών σε εξειδικευμένες τροφές ζώων, καθώς και πρόσθετα διατροφής, διαθέτει το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, σύμφωνα με τον ιδρυτή Jean-Jacques Lesueur. Η είδηση πως το Αττικό Πάρκο βρίσκεται σε δεινή θέση έκανε σήμερα το γύρο του κόσμου με δημοσιεύματα στο Reuters και το αμερικανικό Slate.  

Σε επικοινωνία του LΙFO.gr με το Αττικό Πάρκο, ο κύριος Lesueur, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την επάρκεια αλλά και την εισαγωγή εξειδικευμένων τροφών, όπως κατεψυγμένη ρέγκα για δελφίνια και φώκιες, σκουλήκια για μυρμηγκοφάγους και πουλιά, αλλά και πρόσθετα τροφών και βιταμίνες για τους ρινόκερους.    «Ορισμένες από τις τροφές που χρειαζόμαστε για τα ζώα του Πάρκου έρχονται αποκλειστικά από το εξωτερικό. Κυρίως από τη Γαλλία, την Ολλανδία, την Αγγλία και τη Γερμανία. Καμία από αυτές χώρες δε μπορεί να μας στείλει τροφές, αφού τα αιτήματα εμβασμάτων που έχουμε κάνει προς την αρμόδια Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών, δεν έχουν απαντηθεί».   

Ο ιδρυτής του Πάρκου Ζαν Ζακ Λεσουέρ και ο επικεφαλής φροντιστής των αιλουροειδών του Πάρκου   Το πρόβλημα όπως ανέφερε ο κύριος Lesueur, ξεκίνησε με το κλείσιμο των τραπεζών, οπότε πάγωσε κάθε διαδικασία εισαγωγής. «Οι τράπεζες άνοιξαν μόλις χθες, εμείς κάναμε αμέσως την αίτηση για να πληρωθούν οι ανάγκες μας στο εξωτερικό, ωστόσο δε μπορούμε να περιμένουμε περισσότερο από την Παρασκευή, αφού συνυπολογίζουμε και τον χρόνο που θα χρειαστούν οι τροφές για να μεταφερθούν».    Άλλο ένα θέμα που έθιξε ο κύριος Lesueur είναι η υψηλή πλέον φορολογία του Αττικού Πάρκου «Εκτός από τη μείωση της επισκεψιμότητας λόγω της κρίσης, αναγκαστήκαμε τα προηγούμενα χρόνια να απορροφήσουμε όλες τις αυξήσεις του ΦΠΑ. Κάτι που δε μπορούμε να κάνουμε αυτή τη φορά και αυξήσαμε την τιμή των εισιτηρίων.

Το Αττικό Πάρκο παρουσιάζει ζημιές τα τρία τελευταία χρόνια και προσπαθούμε να μην κάνουμε μειώσεις ή απολύσεις, ωστόσο η κατάσταση είναι δύσκολη για όλους».    Ο κ. Lesueur πάντως και το Αττικό Πάρκο, αντιλαμβανόμενοι τη δύσκολη οικονομική κατάσταση, προσφέρουν δωρεάν είσοδο στα παιδιά για όλο τον Αύγουστο.

Πηγή: www.lifo.gr