Αυτοί είναι οι 8 λόγοι που κάνουν τους ιδιοκτήτες σκύλων καλύτερους συντρόφους

Πολλές έρευνες έχουν βγει για τους σκύλους και τους ιδιοκτήτες τους. Μια από αυτές για παράδειγμα έδειχνε πως οι όσοι άντρες έχουν σκύλο δείχνουν πιο ελκυστικοί και γοητευτικοί στα μάτια των γυναικών. Φαίνεται όμως πως, σύμφωνα πάντα με μελέτες, όσοι έχουν σκύλο γίνονται και καλύτεροι σύντροφοι.

Γιατί γίνεται αυτό; Υπάρχουν 8 λόγοι. Ανάμεσα τους και το γεγονός πως οι ιδιοκτήτες σκύλων είναι υπεύθυνοι και υπομονετικοί. Δύο πολύ σημαντικά χαρακτηριστικά για μία υγιή και ευτυχισμένη σχέση.
Ποιοι είναι όμως οι 8 λόγοι που κάνουν τους άντρες με σκύλο καλύτερους συντρόφους;

Δεν φοβούνται τη δέσμευση
Η υιοθεσία ενός σκύλου σημαίνει δέσμευση και φροντίδα του ζώου αυτού για την επόμενη δεκαετία ή και περισσότερο. Ένα πρόσωπο που είναι πρόθυμο να θυσιάσει την ελευθερία του, το χρόνο του , τα χρήματα του και την ενέργεια του για να χαρίσει σ’ ένα κουτάβι μία ευτυχισμένη ζωή ίσως και να έχει ό, τι χρειάζεται για να κάνει μια μακροπρόθεσμη σχέση.

Είναι στοργικοί
Έπειτα από μια κουραστική μέρα, δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα για κάποιον που έχει σκύλο να γυρίσει σπίτι και να νιώσει την αγάπη και τη στοργή του σκύλου του, το οποίο θα έρθει τρέχοντας να τον υποδεχτεί και να πηδήξει πάνω του με το που θα δει να ανοίγει η πόρτα του σπιτιού. Σίγουρα ένας τέτοιος άνθρωπος δε θα έχει διαφορετική συμπεριφορά με το/τη σύντροφο του.

Μπορούν να χειριστούν την ακαταστασία
Όλοι γνωρίζουμε ότι τα κουτάβια δεν είναι μόνο αξιολάτρευτα πλασματάκια, καθώς δεν είναι και λίγες οι φορές που είναι αρκετά βρώμικα. Οι ιδιοκτήτες σκύλων όμως έχουν ασχοληθεί με όλα αυτά και γνωρίζουν πολύ καλά να αντιμετωπίζουν «βρώμικες» καταστάσεις: από το καθάρισμα των ακαθαρσιών που μπορεί να υπάρχουν στο σπίτι μέχρι την καθαριότητα τους μετά από μία βόλτα σε μία βροχερή και λασπωμένη μέρα του χειμώνα. Φυσικά η συμπεριφορά τους δεν πρόκειται ν’ αλλάξει αν βρεθεί μία δύσκολη και έκτακτη δουλειά μέσα στο σπίτι, όπως ας πούμε εάν χαλάσει το καζανάκι της τουαλέτας.

Είναι δραστήριοι
Τα σκυλιά πρέπει να πάνε βόλτα για να περπατήσουν και να τρέξουν και μαζί μ’ αυτά και οι ιδιοκτήτες τους, οι οποίοι, δε διστάζουν να το κάνουν και δύο ή τρεις φορές την ημέρα. Όπως καταλαβαίνετε αυτές οι υγιεινές συνήθειες μόνο δραστήριο και γυμνασμένο μπορούν να κρατήσουν κάποιον.

Είναι υπομονετικοί
Η φάση που ο σκύλος είναι ακόμα κουτάβι είναι μία φάση που μπορεί να τσεκάρει την πραγματική υπομονή ενός ανθρώπου. Από τα ξαφνικά και ανευ λόγου γαυγίσματα μέχρι την καταστροφή αγαπημένων ρούχων και αντικειμένων, ένας ιδιοκτήτης σκύλου έχει πάρα πολλούς λόγους για να υπερηφανεύεται για την υπομονή του. Όταν όμως αγαπάς κάποιον είτε πρόκειται για σκύλο είτε για ερωτικό σύντροφο είτε για παιδί όλα αυτά αξίζουν τον κόπο.

Είναι υπεύθυνοι
Οι ιδιοκτήτες σκύλων αποδεικνύουν καθημερινά την υπευθυνότητά τους. Η υιοθεσία ενός σκύλου είναι από μόνη της μία δύσκολη απόφαση που προϋποθέτει μεγάλη υπευθυνότητα. Από το καθημερινό τάισμα και τις καθημερινές βόλτες μέχρι τις τακτικές επισκέψεις στον κτηνίατρο, οι ίδιοι γνωρίζουν καλύτερα από όλους πως να φροντίζουν και να προσέχουν κάποιον.

Είναι παιχνιδιάρηδες
Οι ιδιοκτήτες σκύλων διακρίνονται από μία χαλαρή και παιχνιδιάρικη διάθεση. Παίζουν με ανόητα παιχνίδια σκυλιών, ενώ παράλληλα δημιουργούν χαζά και διασκεδαστικά παιχνίδια για το κουτάβι τους. Αυτή η χαλαρότητα και η διάθεση για παιχνίδι κατά πάσα πιθανότητα θα εμφανιστεί και στις ερωτικές τους σχέσεις.

Αγαπάνε χωρίς να περιμένουν αντάλλαγμα
Πως; Επειδή ο σκύλος τους αποτελεί πρότυπο γι’ αυτούς. Μπορεί να ακούγεται γλυκανάλατο, αλλά είναι μία αλήθεια.

Πηγή: http://www.healthview.gr/