ΒΙΝΤΕΟ! Το μυστήριο με την ψόφια γάτα και τις γαλοπούλες που την κυκλώνουν έχει την εξήγηση του!

    Κείμενο: Ν. Φωτακόπουλος

    Όχι! Δεν είναι κάποιο ζωικό τελετουργικό άγνωστης αιτίας σε αυτό το παράξενο βίντεο….

        Μπορεί η συμπεριφορά του κοπαδιού με τις γαλοπούλες να είναι ασυνήθιστη όμως έχει την εξήγηση της….

    Και πρώτα από όλα στην αγελαία συμπεριφορά που χαρακτηρίζει τα ορνιθοειδή. Όπως όλα τα αγελαία είδη, ακολουθούν τον ηγέτη της ομάδος. Όπως ακριβώς  ακολουθούν οι κότες τον κόκορα και οι πέρδικες τον κότσο!. Οι κατώτερες στην ιεραρχία γαλοπούλες ακολουθούν την ΄΄ηγεσία΄΄ και μιμούνται την συμπεριφορά και τις επιφυλάξεις της….

    -Η νεκρή γάτα είναι μεν ένα σαρκοφάγο είναι όμως ταυτόχρονα και ένας ακίνητος …μεζές για τις παμφάγες γαλοπούλες!  Απλά προσπαθούν να επιβεβαιώσουν ότι η γάτα είναι οριστικά νεκρή και ακίνδυνη. Και μέχρι να επιβεβαιώσουν ότι η γάτα είναι ένας ακίνδυνος μεζές συμπεριφέρονται  ως κοπάδι ενωμένο.  Το ενωμένο κοπάδι μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες για το κάθε ζώο ξεχωριστά, ως μονάδα, να είναι αυτό το θύμα ενός άρπαγα. Στην φύση όποιο ζώο, πουλί ή ψάρι ξεφύγει από το κοπάδι έχει γίνει λεία του αρπακτικού που καραδοκεί. Αντίθετα όταν μένει μέσα στο κοπάδι είναι περισσότερο ασφαλές…

    Οι γαλοπούλες λοιπόν όπως φαίνεται και στο βίντεο παλεύουν ανάμεσα στο ένστικτο της αυτοσυντήρησης και στο ρίσκο της  …λιχουδιάς.

    Κανένα μυστήριο λοιπόν!  Η φύση έχει για τα πάντα εξηγήσεις…