Βόλος: Τι αναφέρει η έκθεση αυτοψίας της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας στο Δημοτικό Καταφύγιο!

Εστάλη σήμερα στο Δήμο Βόλου η έκθεση αυτοψίας της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου . Στην έκθεση επισημαίνεται ότι υπάρχουν ακόμα σοβαρά προβλήματα αναφορικά με την σίτιση των ζώων αλλά και την σωστή συμπλήρωση των στοιχείων τους στις καρτέλες, όμως υπάρχουν και σημάδια βελτίωσης.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Βόλου ο προϊστάμενος της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, Νίκος Λιάνος, κατά τη διάρκεια της αυτοψίας διαπιστώθηκε ότι στο καταφύγιο υπάρχουν αυτή τη στιγμή 52 σκύλοι, αριθμός κατά πολύ μικρότερος σε σχέση με το καλοκαίρι που ήταν ο διπλάσιος.

Επιπλέον, όπως τόνισε ο κ. Λιάνος, έχουν ήδη ελεγχθεί δύο φορές τα βιβλία του καταφυγίου, ενώ θα γίνει και τρίτος έλεγχος ώστε να διορθωθούν και ο τελευταίες λεπτομέρειες σχετικά με τη σωστή τήρηση των καρτελών των ζώων . Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στο ότι υπάρχουν ελλιπή  στοιχεία ως προς τα άρρωστα ζώα.

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο κ. Λιάνος, οι κτηνίατροι που διενήργησαν την αυτοψία διαπίστωσαν ότι η κατάσταση σε ότι αφορά στην καθαριότητα του καταφυγίου και κυρίως του χώρου που φυλάσσεται η ξηρά τροφή των ζώων, έχει βελτιωθεί σημαντικά. Δεν βρέθηκαν περιττώματα τρωκτικών, γεγονός που δείχνει ότι λειτουργεί σωστά το πρόγραμμα μυοκτονιών και έχουν τοποθετηθεί περισσότερες παγίδες στο χώρο.

Επίσης, σύμφωνα με την έκθεση αυτοψίας της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας στην περιοχή εκτός του καταφυγίου, μετά από υπόδειξη τριών μελών φιλοζωικών οργανώσεων, που ήταν παρόντα στην αυτοψία,  βρέθηκαν δύο νεκρά ζώα, το ένα από τα οποία σε προχωρημένη σήψη, καθώς και  υπολείμματα σκελετού σκύλου.

Τέλος, ο κ. Λιάνος τόνισε ότι πρέπει να γίνει έλεγχος σχετικά με τη σίτιση των ζώων, διότι αν και είναι βελτιωμένη η εικόνα τους , εξακολουθούν να δείχνουν εμφανώς υποσιτισμένα.

Πηγή: http://www.ert.gr/