Βόλος: 10.000 € και 3 χρόνια ποινή φυλάκισης με αναστολή επειδή έσερνε τον σκύλο με το μηχανάκι!

Με χρηματική ποινή 10.000 ευρώ και ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή – λόγω καθαρού ποινικού μητρώου – καταδικάστηκε σήμερα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου ο άνδρας ο οποίος συνελήφθη στις 19 Ιουλίου στην περιοχή της Νέας Ιωνίας καθώς έσερνε στην άσφαλτο τον σκύλο του με το μηχανάκι.

Παρά τις προσπάθειες τους δικηγόρου του κατηγορουμένου που προσπαθούσε να αποδείξει ότι ο πελάτης του εξαιτίας – εγκεφαλικού επεισοδίου – έχει το ακαταλόγιστο για τις πράξεις του (ελλειμματική διανοητική κατάσταση), εντούτοις το δικαστήριο δεν πείστηκε και τον καταδίκασε.

Μάλιστα το δικαστήριο του επέβαλε να εμφανίζεται μια φορά το μήνα στο Α.Τ. της περιοχής του, ενώ αναμένεται να του βεβαιωθεί από το Α.Τ. Νέας Ιωνίας Βόλου και για την βάρβαρη κακοποίηση του ζώου και το διοικητικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ όπως ορίζει η νομοθεσία.

Ο δράστης κατά τη σύλληψη του ισχυρίστηκε ότι δεν κακοποίησε το σκυλί αλλά το έσερνε στην άσφαλτο για να το μεταφέρει από το σπίτι του στο κτήμα του!

Η Φλωρίκα Τσιρογιάννη πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Βόλου «Κόσμος και Φύση», που ενημερώθηκε από την αυτόπτη μάρτυρα και μετέφερε το τραυματισμένο ζώο στο κτηνιατρείο της Φαίδρα Βαρβαρέσου για νοσηλεία επισήμανε στο www.zoosos.gr ότι «η απόφαση αυτή δικαιώνει τους αγώνες μας για να γίνει αντιληπτό ότι ένα ζώο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑ, έχει συνείδηση και πονά. Αν δεν μπορείς να έχεις ένα ζώο σύντροφο ζωής, είναι καλύτερα να μην έχεις ζώο. Ο σύλλογος μας θα ζητήσει την άμεση παράδοση όλων των ζώων που βρίσκονται υπό την κατοχή του κατηγορούμενου».

Το σκυλί μετά τη νοσηλεία μεταφέρθηκε στο Δημοτικό Κυνοκομείο Βόλου.

Οι φωτογραφίες είναι αδιάψευστος μάρτυρας του εγκλήματος.

Με την μηχανή έσυρε τον σκύλο.

Τα αίματα από τις πατούσες του ζώου που έλιωσαν στην άσφαλτο.

Τα τραύματα στα πέλματα του ζώου.

Πηγή: Βόλος: 10.000 € και 3 χρόνια ποινή φυλάκισης με αναστολή επειδή έσερνε τον σκύλο με το μηχανάκι | www.zoosos.gr