Γερμανικός Ποιμενικός! Δέκα …λεπτομέρειες από την ζωή μαζί του!

κείμενο-Φώτο: Ν. Φωτακόπουλος

Όσοι ζουν με έναν Γερμανικό Ποιμενικό ζουν πιο έντονα τα συναισθήματα που βιώνει ένας μέσος κυνόφιλος.  Μοιράζονται με τον σκύλο τους μια ιδιαίτερη συντροφική σχέση που κάνει την ζωή τους συναρπαστική  και ενίοτε  ολίγον …προβληματική.

Να λοιπόν  10 λεπτομέρειες  που οι έμπειροι ιδιοκτήτες  Γερμανικού  Ποιμενικού γνωρίζουν… Οι λιγότεροι έμπειροι και όσοι ονειρεύονται να βάλουν ένα Γερμανικό Ποιμενικό στην ζωή τους ας διαβάσουν  τις δέκα λεπτομέρειες που ίσως να μην είναι και τόσο  λεπτομέρειες.

  1. Ο Γερμανικός Ποιμενικός σας έχει ανάγκη να διερευνήσει κάθε πόρτα, παράθυρο, έξοδο ή …χαραμάδα του σπιτιού σας. Αφήστε τον λοιπόν  να τα ανακαλύψει…
  2.  Είναι πιο έξυπνος από όσο νομίζετε εσείς που έχετε αφήσει τις δυνατότητες του ανεκμετάλλευτες.
  3.  Ο Γερμανικός Ποιμενικός σας ίσως χρειάζεται μια πιο υγιεινή διατροφή από αυτή που έχει μέχρι σήμερα.
  4. Είστε μοναχικός και ….μούχλας; Τότε δεν ταιριάζετε στην φύση του Γερμανικού Ποιμενικού. Διαλέξτε μια άλλη ράτσα!
  5. Έχετε δίκιο που ανησυχείτε μήπως ο Γερμανικός Ποιμενικός σας φάει κάποιες …κάλτσες ή μασήσει τον καναπέ. Έχει ανάγκη από περισσότερη άθληση και εκτόνωση από όση νομίζετε .

  1.  Είναι  περίεργος! Κάθε σκύλος είναι περίεργος και ο Γερμανικός Ποιμενικός ακόμα περισσότερο. Δώστε του λοιπόν την δυνατότητα να εξερευνήσει όλο το σπίτι και κάθε γωνιά του κήπου. Θα νοιώσει καλύτερα γιατί είναι στην φύση του να γνωρίζει όσα τον περιβάλλουν…
  2. Του ανήκει το σπίτι σας! Μην το κάνετε να νοιώθει σαν προσωρινός φιλοξενούμενος που του κάνετε χάρη…
  3. Η ηλεκτρική σκούπα και όλοι οι θόρυβοι του σπιτιού και του δρόμου  τον ενοχλούν περισσότερο όταν δεν τους έχει συνηθίσει για να τους κατανοήσει… . Σταδιακή εξοικείωση λοιπόν..
  4.  Αφήστε τον να κοιμηθεί όσο θέλει μετά από πολύωρη εξαντλητική βόλτα  ή βόλτες. Να θυμάστε οτι έχει περισσότερη ανάγκη, από οτιδήποτε άλλο, την ….εξάντληση, ειδικά στο πρώτο μισό της ζωής του…
  5. Η καλύτερη αμοιβή του δεν είναι κάποια λιχουδιά αλλά η ποιότητα της ζωής του. Θα σας ανταποδώσει πολλαπλάσια όσα του προσφέρεται με την αγάπη και την παντοτινή άδολη αφοσίωσή του..