Δέκα μυστικά για να σας ευγνωμονεί ο σκύλος σας στο ταξίδι (vid)

Για τους περισσότερους ανθρώπους το ταξίδι λειτουργεί ψυχαγωγικά. Για τα περισσότερα ζώα, αγχωτικά. Οι συνεχείς εναλλαγές τοπίου και ταχύτητας αλλά και η αλλαγή περιβάλλοντος που ένα ταξίδι συνεπάγεται, τους δημιουργούν ζάλη και σύγχυση, καθιστώντας τα ταυτόχρονα νευρικά και ανήσυχα.

Αυτά τα συμπτώματα μπορούν να αμβλυνθούν σημαντικά γνωρίζοντας κάποια μικρά μυστικά, ώστε το ταξίδι να αποτελέσει μια ευχάριστη διαδικασία για εσάς και λιγότερο δυσάρεστη για τον σκύλο σας:

1.       Πριν ξεκινήσετε ένα ταξίδι, κλείστε ραντεβού με τον κτηνίατρο για να ελέγξετε την υγεία του σκύλου σας και να αποφύγετε τυχόν εκπλήξεις.

2.       Το σκυλί σας δεν πρέπει να φάει τίποτα τουλάχιστον δύο ώρες πριν από το ταξίδι. Δώστε μόνο γλυκό νερό και φάρμακα κατά της ναυτίας. Για ηρεμία, συστήνονται και φυσικά βότανα όπως η βαλεριάνα, που δεν προκαλούν επιβλαβείς παρενέργειες.

3.       Μην αφήνετε το σκυλί σας ελεύθερο στο αυτοκίνητο: Αν δεν υπάρχει διαχωριστικό ή στήριξη, τα σκυλιά θα μετακινηθούν βίαια σε περίπτωση ατυχήματος και μπορεί  να προκληθεί θανάσιμος τραυματισμός στα ίδια, στον οδηγό ή σε κάποιον από τους επιβάτες.

4.       Τα μικρά σκυλιά μπορούν να ταξιδεύουν στα ειδικά καλάθια μεταφοράς. Τοποθετημένα στο πάτωμα του πίσω καθίσματος ή με τη ζώνη ασφαλείας. Τα μεγάλα σκυλιά μπορούν να τοποθετηθούν στο χώρο αποσκευών με ένα άκαμπτο σύστημα διαχωρισμού.

5.       Χρησιμοποιείτε προστατευτικά καλύμματα για το πίσω κάθισμα και το χώρο αποσκευών: Τα σκυλιά συνήθως αφήνουν πολύ τρίχα, ενώ πολλά και σωματικές εκκρίσεις.

6.       Κατά την οδήγηση αερίζετε το εσωτερικό ανοίγοντας τα παράθυρα, ακόμα και αν ο κλιματισμός είναι ενεργοποιημένος. Αποτρέψτε όμως το σκυλί σας να βγάζει το κεφάλι του έξω, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει μολύνσεις στα αυτιά ή στα μάτια του.

7.       Μιλήστε, επικοινωνήστε και μην αφήνετε το σκύλο σας εντελώς μόνο. Μερικά χαδάκια κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, δεν βλάπτουν.

8.       Σε κάθε ταξίδι είναι σημαντικό να κάνετε  διάλειμμα ανάπαυσης τουλάχιστον κάθε δύο ώρες. Στην διάρκειά της, μην αφήσετε ποτέ το σκυλί σας μέσα στο αυτοκίνητο. Το διάλειμμα θα είναι μια καλή στιγμή για εσάς να ξεκουραστείτε και για το σκυλί σας να κινηθεί και να πιει λίγο νερό.

9.       Μετά από ένα μακρύ ταξίδι, το σκυλί σας πρέπει να εξοικειωθεί με το νέο περιβάλλον του, να φάει κάτι, να πάρει φρέσκο ​​αέρα και να παίξει. Είναι η κατάλληλη στιγμή να τον ανταμείψουμε με μια από τις αγαπημένες του απολαύσεις για καλή συμπεριφορά.

10.   Αν έχετε σκοπό να ταξιδέψετε στο εξωτερικό εντός της Ε.Ε., πρέπει να έχετε ένα έγκυρο διαβατήριο ζώων PET. Η τοποθέτηση μικροτσίπ είναι επίσης σημαντική, καθώς στο νέο τους περιβάλλον μπορεί να χαθούν.

Καλό καλοκαίρι –γιατί έμεινε πολύ ακόμα.

Πηγή : http://www.gazzetta.gr/