Δικαίωμα η βόλτα, υποχρέωσή μας η καθαριότητα!

“ N AΓΑΠΑΣ ΤΑ ΖΩΑ, ΑΛΛΑ Ν ΑΓΑΠΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΟΥ»

Φωνές διαμαρτυρίας προκαλεί η στάση που τηρούν πολλοί ιδιοκτήτες σκύλων, οι οποίοι αγνοούν την υποχρέωσή τους να μαζεύουν τα περιττώματα των κατοικίδιων τους στους δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους της πόλης μας.
Επισημαίνουμε ότι:
Όπως είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ των ιδιοκτητών να βγάζουν το σκυλί τους περίπατο, είναι παράλληλα και ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ τους να καθαρίζουν τα απορρίμματα του στα πεζοδρόμια, τους δρόμους και γενικά τους δημόσιους χώρους, όπως αναφέρεται στο νόμο 4039/2012.
Η Δημοτική Κοινότητα Μύρινας καλεί τους ιδιοκτήτες σκύλων, πρίν ξεκινήσουν την βόλτα με τον τετράποδο φίλο τους, να είναι προμηθευμένοι με χαρτιά, σακούλες, ή οτιδήποτε άλλο φανεί εύχρηστο, ώστε να μαζέψουν αμέσως τα περιττώματα του σκύλου τους και να τα πετάξουν στον κοντινότερο κάδο απορριμμάτων.
Καλό θα ήταν επίσης να κρατούν ένα μπουκάλι νερό μαζί τους, ώστε να ξεπλένουν τα ούρα, όταν το σκυλί κάνει την ανάγκη του σε ρόδες αυτοκινήτων ή σε γωνίες σπιτιών και μαγαζιών.
Με το να διατηρούμε το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε καθαρό, δείχνουμε υπευθυνότητα, πολιτισμό και σεβασμό προς τους συμπολίτες μας και την πόλη μας.
Εκ μέρους του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Μύρινας
Η Πρόεδρος
Αδαμαντία Γαροφαλλίδου Παπούλκα

Πηγή: http://limnosnea.gr/