Εγκαινιάστηκε ο Ζωολογικός Κήπος Φλώρινας (video, pics)

Ένας χώρος, που αποτελούσε το σήμα κατατεθέν της πόλης και πόλο έλξης επισκεπτών απ’ όλη τη χώρα, άνοιξε από χθες και πάλι τις πύλες του στο κοινό .

Μετά από 15 περίπου χρόνια, ο Ζωολογικός Κήπος της Φλώρινας είναι στη διάθεση των πολιτών, με μία διαφορετική μορφή, καθώς θα φιλοξενεί οικόσιτα ζώα, αλλά και θα λειτουργεί ως πάρκο αναψυχής.

Σε πρώτη φάση, στο Ζωολογικό Κήπο θα φιλοξενούνται άλογα, κότες, πάπιες, χήνες, γαλοπούλες, φραγκόκοτες, παγώνια, κατσίκια, πρόβατα, περιστέρια, κουνέλια, ενώ θα ακολουθήσει και εμπλουτισμός με άλλα ζώα.

Κατά τη χθεσινή τελετή των εγκαινίων, παρουσία πλήθους επισήμων και πολιτών, ο δήμαρχος Γιάννης Βοσκόπουλος ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στην επιτυχή ολοκλήρωση του έργου και αναφέρθηκε λεπτομερώς στο ιστορικό και στη λειτουργία του Ζωολογικού Κήπου, καλώντας τους πολίτες να τον επισκεφτούν.

Τους πρώτους επισκέπτες καλωσόριζε η Φιλαρμονική του δήμου, ενώ η όλη τελετή έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς από τους «Λυγκηστές» και το Λύκειο Ελληνίδων Φλώρινας και συναυλία.

DSC_0373DSC_0378DSC_0380DSC_0388DSC_0393DSC_0394DSC_0395

Πηγή: http://neaflorina.gr/