Εκατοντάδες σκυλιά σκοτώνονται καθημερινά αλλά τα ελληνικά media «κλαίνε» μόνο για τον Λουκάνικο!

Στους κύκλους των φιλόζωων του κέντρου της Αθήνας είναι γνωστό ότι ο Λουκάνικος – Θόδωρος είχε πεθάνει τον περασμένο Μάιο στο σπίτι του ανθρώπου που τον φιλοξενούσε. Σήμερα εντός και εκτός Ελλάδας όλοι πληροφορήθηκαν ότι το σκυλί, που είχε επιβαρυμένη υγεία, ταξίδεψε για εκεί που όλοι θα πάμε…

Aπό χθες που η δημοσιογράφος Demi AigiDi έγραψε για το γεγονός αυτό στο προφίλ της στο facebook –  το οποίο ο Πέτρος Κατσάκος στη συνέχεια το δημοσίευσε στην ιστοσελίδα www.avgi.gr – πολλοί, που δεν γνώριζαν τον θάνατο του διάσημου σκύλου-διαδηλωτή, συγκινήθηκαν.

Εδώ το ποστ της συναδέλφου στο facebook την Τετάρτη 8/10

Κάθε μέρα εκατοντάδες γατιά και σκυλιά πεθαίνουν – όχι από φυσιολογικά αίτια – σε κάθε γωνιά της Ελλάδας εξαιτίας των ανθρώπων. Που και που και μόνο αν το έγκλημα είναι ιδιαίτερα φρικτό και τα πιο καθεστωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης – θα γράψουν δύο κουβέντες – γιατί άλλωστε η φρίκη «πουλάει».

Το σημερινό ρεπορτάζ της Αυγής.

Κάθε μέρα ζώα – λιγότερο διάσημα ή άσημα – εξοντώνονται και εμείς εδώ στο www.zoosos.gr φωνάζουμε καθημερινά γράφοντας πως αυτό το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα πρέπει να το εκθέτουμε, πρέπει να γίνεται γνωστό. Όμως δυστυχώς τα περισσότερα ελληνικά media κωφεύουν…

Ο Λουκάνικος – Θόδωρος είχε την τύχη ή την ατυχία να ζει αδέσποτος στο κέντρο της Αθήνας. Είχε φωτογραφηθεί και βιντεοσκοπηθεί άπειρες φορές κατά τη διάρκεια διαμαρτυριών, οδομαχιών στην πρωτεύουσα τα τελευταία χρόνια.

Η είδηση του θανάτου του ζώου – που πέθανε τον περασμένο Μάιο και όχι αυτές τις μέρες όπως πολλοί γράφουν – και στην ιστοσελίδα του βρετανικού The Guardian.

Όταν εκείνος, που τον φιλοξενούσε, τον πήρε στον σπίτι του το έκανε για να τον σώσει. Τότε μάλιστα πολλοί είχαν εκφράσει τις αντιρρήσεις τους λέγοντας ότι «φυλακίζει σ’ ένα διαμέρισμα ένα ελεύθερο ζώο».

Κανείς από αυτούς δεν αναλογίστηκε πόσο το σκυλί ουσιαστικά κινδύνευε, από τα γκλομπ, τις μοτοσυκλέτες της ΕΛ.ΑΣ., τις πέτρες, τις μολότοφ, τα χημικά, τα δακρυγόνα, τα οχήματα, το πλήθος.

Τα κατοικίδια ζώα ζουν καλύτερα στα σπίτια μαζί μας, αν τα φροντίζουμε, καθώς οι κίνδυνοι στους δρόμους γι’ αυτά είναι θανάσιμοι και απεριόριστοι.

Ο Λουκάνικος – Θόδωρος πέθανε αλλά τελικά βρήκε στοργή. Τόσα άλλα ζώα του είδους του πεθαίνουν στους δρόμους εξαθλιωμένα και τα φώτα της δημοσιότητας δεν θα πέσουν ποτέ πάνω τους, γιατί πολύ απλά δεν έτυχε να ζουν στο κέντρο της Αθήνας, δεν έτυχε να πάρουν μέρος σε πορείες, διαμαρτυρίες, οδομαχίες, δεν έτυχε να δώσει σε αυτά κάποιος σημασία…

Επιλεκτική φιλοζωία, επιλεκτική ενημέρωση…

Πηγή: Εκατοντάδες σκυλιά σκοτώνονται καθημερινά αλλά τα ελληνικά media «κλαίνε» μόνο για τον Λουκάνικο | www.zoosos.gr