Εκεί στον Υμηττό! Ένα παράδειγμα κυνοφιλικού πολιτισμού…

κείμενο-φωτο: Ν. Φωτακόπουλος

Είναι από τις εικόνες που σε …ενθουσιάζουν. Όταν για να περπατήσεις στα πεζοδρόμια, αρκετά συχνά αναγκάζεσαι να κανείς σλάλομ ανάμεσα στα περιττώματα των σκύλων της γειτονιάς, τότε μόνο καλά λόγια έχεις να πεις και να γράψεις όταν επιβεβαιώνεις πώς,  πέρα από την …γαϊδουριά κάποιων συμπολιτών,   υπάρχει (και) κυνοφιλικός πολιτισμός… Σε μια εποχή που οι δήθεν πλεονάζουν και δεν δέχονται κουβέντα, μια και κατέχουν την απόλυτη γνώση, η συμπεριφορά αυτών των παιδιών είναι για κυνοφιλικό βραβείο.

–  Ήταν πριν μερικές ημέρες, κατά την διάρκεια της διεξαγωγής του ΄΄Εύκλειου΄΄ Ορεινού Δρόμου στον Υμηττό,  όταν έβγαλαν βόλτα τα σκυλιά τους.  Ένα Ντόμπερμαν (ποίημα) και ένα μαύρο Λαμπραντόρ.  Δεμένα στο λουρί και με υποδειγματική συμπεριφορά τα δύο σκυλιά και οι ιδιοκτήτες τους   δεν εμπόδισαν ούτε μια στιγμή δρομείς  και διοργανωτές…

Όμως δεν ήταν μόνο αυτό…. Δείτε στις φωτογραφίες τα σακουλάκια που κρατούν οι δυο νεαροί….

Ακόμη και εκεί στην ερημιά του Υμηττού όπου δεκάδες τετράποδα και …δίποδα  ξαλαφρώνουν, χρησιμοποιώντας το βουνό σαν  ένα απέραντο WC, αυτοί μάζεψαν τα περιττώματα των σκύλων τους και ας μην τους έβλεπα κανείς. Και ήρθαν προετοιμασμένοι για αυτό!  Τους αξίζει λοιπόν μια ….εύφημος μνεία!

Δεν περιγράφω άλλο…