Επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000 ευρώ στο άνδρα που πυροβόλησε σκύλο στην Λουκίσια Χαλκίδας!

Ο Αντώνης Πανούσης διευθυντής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας επικύρωσε στις 7 Μαρτίου 2016 το διοικητικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ εις βάρος του 75χρονου Ηλία Κ. – μετά την καταδίκη του και από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χαλκίδας – καθώς στις 4 Νοεμβρίου 2015 ο συγκεκριμένας άνδρας πυροβόλησε (και ευτυχώς μόνο τραυμάτισε) έναν σκύλο ράτσας Πίτμπουλ, που είχε εγκαταλειφθεί  στην περιοχή Λουκίσια Χαλκίδας, επειδή μπήκε στην αυλή του σπιτιού του.Prostimo30000KokkinopoulosDiavgeiaΗ απόφαση δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια.

Τον δράστη κατήγγειλε στο Αστυνομικό Τμήμα Χαλκίδας αυτόπτης μάρτυρας και το τραυματισμένο ζώο σώθηκε γιατί μεταφέρθηκε εγκαίρως στο κτηνιατρείο των Νικολέντζου – Καπελιέρη. Θυμίζουμε ότι στις 18 Νοεμβρίου 2015 από το δικαστήριο του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 20 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ. Όμως το διοικητικό πρόστιμο που αρχικά βεβαίωσε το Α.Τ. και στη συνέχεια επικύρωσε η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας δεν μπορεί να ανασταλεί και δεν παραγράφεται.

PitbullEviaLoukisia (1)Η Σίμπα στάθηκε τυχερή και πλέον έχει τη δική της οικογένεια.

Η Σίμπα που είναι πια καλά στην υγεία της υιοθετήθηκε από κάτοικο της περιοχής. Οι φωτογραφίες του τραυματισμένου ζώου που δημοσιεύσαμε στο www.zoosos.gr είναι απόδειξη του υπέστη αυτό τον πλάσμα από τον άνθρωπο οποίος θέλησε να το εξοντώσει.

Πηγή: https://www.zoosos.gr/